Gorgonzola Focaccia Deluxe

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 pak Easy Bakery Focaccia Italiaans à 250 g
  • 4 tomaten in plakjes
  • 250 gram gorgonzola in dunne plakjes
  • 2 eetlepels bieslook geknipt

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Klop de olijfolie met de fijngehakte knoflook door elkaar.
  • Snijd het Italiaanse brood open en bestrijk beide helften royaal met de knoflookolie.
  • Verdeel de plakjes tomaat gelijkmatig over het brood en leg er de dunne plakjes gorgonzola bovenop.
  • Schuif het brood onder de voorverwarmde grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten smelten en lichtbruin worden.
  • Haal het brood uit de oven en bestrooi het met de geknipte bieslook.
  • Vouw het brood dicht en snijd het in handzame stukken.
  • Serveer de Gorgonzola Focaccia Deluxe met een verfrissende rucolasalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een robuuste rode wijn zoals Canaletto Primitivo Puglia uit Italië vormt een perfecte aanvulling op de intense smaak van de gorgonzola en de kruidige focaccia.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 18 g | Vet: 39 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes / Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch