Italiaanse hamrolletjes
Ingrediënten
- 4 niet te dunne plakken magere achterham
- 2 schijven ananas uit blik
- ½ komkommer
- 150 gram gorgonzola of een andere pittige kaas
- enkele eetlepels koffie- of slagroom
- peterselie
- verse toast
Instructies
- Maak de ananasschijven fijn.
- Schil de komkommer en verwijder het zaad.
- Snijd het overgebleven vruchtvlees zeer fijn.
- Prak de kaas fijn en meng de ananas, de komkommer en de kaas door elkaar.
- Voeg zoveel koffie- of slagroom toe dat een smeuïge massa ontstaat.
- Leg de plakken ham op een plank, verdeel er de kaasmassa over en rol de hamplakken hierna op.
- Verpak ze in aluminiumfolie en bewaar ze 1 uurtje in de koelkast.
- Garneer ieder rolletje met een mooi toefje peterselie.
- Serveer er een paar toastjes bij.