Italiaanse venkelrisotto

Porties: 3
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ l groentebouillon
  • 30 g roomboter of (vloeibare) margarine
  • 200 g rijst
  • 100 gram tomaat op olie
  • 1 rode ui
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 180 g Tofu reepjes licht gekruid
  • ½ tl oregano
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngesnipperde
  • peper & zout

Instructies

  • Warm in een pan de groentebouillon op.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem en voeg de rijst toe.
  • Roer tot alle korrels met de boter bedekt zijn.
  • Giet onder goed roeren de helft van de hete bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
  • Voeg al roerende, op 2 eetlepels na, de rest van de bouillon toe.
  • Roer regelmatig tot de rijst gaar is (ca. 25 minuten).
  • De rijst is dan nog enigszins vochtig.
  • Snijd de tomaatjes fijn.
  • Snipper de rode ui.
  • Maak de venkelknol schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en wok hierin de tofureepjes ca. 2 minuten.
  • Voeg de rode ui, de venkel, de zongedroogde tomaatjes, de oregano en 2 eetlepels groentebouillon toe en roerbak tot de venkel beetgaar is.
  • Schep het warme groentemengsel met de kappertjes en de peterselie door de risotto.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker erbij:
salade van plakjes tomaat, komkommer en eventueel mozzarella (om-en-om geschikt op een platte schaal), overgoten met een scheutje olijfolie extra vierge en balsamico-azijn, bestrooien met peper en zeezout uit de molen.
Variatietip (tevens extra snel!):
in plaats van risotto-rijst kunt u ook gewone rijst gebruiken. Kook deze dan in bouillon, en maak hem smeuïg met een scheutje olie van de tomaatjes of olijfolie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch