Kaas Bieslooksoufflé

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 ½ dl bouillon
  • peper zout
  • 100 gram belegen Goudse geraspte
  • 2 eetlepels bieslook fijngehakte
  • 3 ei

Instructies

  • Kan als één grote of 4 kleine soufflés worden gemaakt.
  • Een grote moet 25minuten in de oven en de kleintjes 15 minuten.
  • Smelt de boter en roer er de bloem door.
  • Giet er onder goed roeren de bouillon scheutje voor scheutje bij.
  • Laat dit tot een saus binden.
  • Laat de kaas daar voorzichtig in smelten en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
  • Splits de eieren en roer de eidooiers door de saus.
  • Klop de eiwitten zeer stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door de kaassaus.
  • Verdeel de massa over de vorm(pjes) en bak het in een op 200°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel