Kook bouillon van 1/2 kruidenbouillontablet en 1/4 liter water.
Fruit 2 teentjes knoflook uit de pers in 50 gr boter, roer er 60 gr bloem bij en laat die opnemen.
Voeg in delen de bouillon en 1 1/2 dl volle melk toe en laat die opnemen.
Laat de dikke saus al roerend 4 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd mini-blokjes kaas (100 gr oude kaas, 100 gr mosterdkaas), knip verse kruiden (4 eetlepels bieslook, peterselie, kervel en tijmblaadjes) fijn en Schep die door de ragoût.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat de ragoût afkoelen.
Vorm van de stijve ragoût ± 20 stuitergrote balletjes en paneer deze met gekruid paneermeel (pakje).
Haal de balletjes door losgeklopt ei en nogmaals door het paneermeel.
Bak de balletjes in frituurolie van 175°C met 6 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Lekker met kerriesaus.