Kaasbitterballen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Kook bouillon van 1/2 kruidenbouillontablet en 1/4 liter water.
  • Fruit 2 teentjes knoflook uit de pers in 50 gr boter, roer er 60 gr bloem bij en laat die opnemen.
  • Voeg in delen de bouillon en 1 1/2 dl volle melk toe en laat die opnemen.
  • Laat de dikke saus al roerend 4 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd mini-blokjes kaas (100 gr oude kaas, 100 gr mosterdkaas), knip verse kruiden (4 eetlepels bieslook, peterselie, kervel en tijmblaadjes) fijn en Schep die door de ragoût.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat de ragoût afkoelen.
  • Vorm van de stijve ragoût ± 20 stuitergrote balletjes en paneer deze met gekruid paneermeel (pakje).
  • Haal de balletjes door losgeklopt ei en nogmaals door het paneermeel.
  • Bak de balletjes in frituurolie van 175°C met 6 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Lekker met kerriesaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Snack / Warme hapjes