Kaasfondue met groene kruiden

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 takjes kervel
  • 20 bieslook
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 100 gram Kernhem kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel cognac
  • peper

Instructies

  • Hak de groene kruiden fijn.
  • Rasp de kaas.
  • Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met het opengesneden teentje knoflook.
  • Doe de wijn in de braadpan en verwarm hem tot hij bruist.
  • Voeg al roerend de beide kaassoorten toe en blijf roeren tot ze zijn gesmolten.
  • Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind de fondue hiermee.
  • Roer de cognac en de groene kruiden erdoor en breng de fondue op smaak met peper.
  • Giet de fondue over in de fonduepan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood en komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas