Kaasfondue met groenten

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kleine aardappels
  • 300 gr bloemkool
  • 300 gr broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn of appelsap
  • 2 bakje kaasspread naturel á 200 gr, Linera
  • 3 theelepels maïzena
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Kook de bloemkool en de broccoli in 6 minuten beetgaar.
  • Wrijf een steelpan in met de knoflook, voeg de wijn toe en breng die aan de kook.
  • Voeg de kaasspread toe en laat die op zacht vuur smelten.
  • Roer de maïzena met 3 eetlepels koud water glad en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  • Blijf roeren tot een lichtgebonden saus is ontstaan en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de fondue over 2 schaaltjes en bestrooi met een snufje nootmuskaat.
  • Doop de groenten hierin.
  • Serveer er boerenbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas