Kaasfondue 10
Ingrediënten
- 250 gr mosterdcervelaat aan een stukje
- ½ bakje champignons
- ciabatta en/of notenbrood
- 4 dl droge witte wijn
- ½ eetlepel citroensap gezeefd
- 250 gr Emmentaler gemalen
- 250 gr Gruyère gemalen
- 125 gr Tilsitter gemalen
- 1 borrelglas kirsch of jenever
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Snijd de worst in halve plakjes.
- Halveer de champignons of snijd ze in vieren en bedruppel ze met citroensap.
- Verwarm het brood en snijd het in blokjes.
- Laat de wijn met het citroensap opbruisen en roer de kaas er in gedeelten bij, zodat deze oplost.
- Voeg steeds pas weer nieuwe kaas toe als de vorige is opgenomen; houd het tegen de kook aan.
- Roer het aardappelmeel met de kirsch tot een papje en roer dit bij de kaas, zodat de massa licht bindt.
- Wrijf een caquelon (kaasfondueschaal van aardewerk) met het opengesneden teentje knoflook in, schenk de warme fondue erin en zet het op een tafelréchaud.
- Prik steeds een stukje cervelaat, champignon of brood aan een (fondue)vork en doop dit in de kaas.