Kaaskroketten
Ingrediënten
- 45 gram boter
- 45 gram bloem
- 3 dl melk
- 150 gram oude kaas
- peper
- 1 ei
- Paneermeel
Instructies
- Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en, onder goed roeren, de melk.
- Meng de geraspte kaas door de saus en breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout.
- Strijk de ragoût uit op een bord en laat haar koud worden.
- Vorm met 2 lepels 8 kroketten, wentel die door paneermeel en vorm ze op tafel bij.
- Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door paneermeel.
- Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
- Laat ze in een vergiet uitlekken en schik ze op een warme schaal.
- Leg er een toefje verse peterselie bij of bak de peterselie in het frituurvet en knip er boven de kroketten kleine stukjes af.