Kaaskroketten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 45 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 3 dl melk
  • 150 gram oude kaas
  • peper
  • 1 ei
  • Paneermeel

Instructies

  • Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en, onder goed roeren, de melk.
  • Meng de geraspte kaas door de saus en breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout.
  • Strijk de ragoût uit op een bord en laat haar koud worden.
  • Vorm met 2 lepels 8 kroketten, wentel die door paneermeel en vorm ze op tafel bij.
  • Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door paneermeel.
  • Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken en schik ze op een warme schaal.
  • Leg er een toefje verse peterselie bij of bak de peterselie in het frituurvet en knip er boven de kroketten kleine stukjes af.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Snack / Warme hapjes