Kaasstengels met zongedroogde tomaat

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stukjes zongedroogde tomaat
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 ei
  • Grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Hak de zongedroogde tomaat heel fijn en de pijnboompitten grof.
  • Bestrijk 2 plakjes bladerdeeg met een bakkwast aan één zijde met olie.
  • Strooi de zongedroogde tomatenstukjes, oregano en de helft van de kaas over de ingevette plakjes deeg.
  • Leg de andere deegplakken op de bestrooide plakken bladerdeeg en druk het deeg stevig op elkaar.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol hierop met een deegroller elk bladerdeeg stapeltje tot een deegplak van 12 bij 24 cm uit.
  • Klop een ei los, bestrijk met een bakkwast de deegplakken met ei en bestrooi de deegplakken met de overige kaas, pijnboompitten en zeezout.
  • Snij elke deegplak in 5 lange repen en leg deze op met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de stengels ca 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Koude Hapjes