Kabeljauw uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Queens kabeljauwfilets ontdooid
  • 2 eetlepel(s) lekkere pesto (zoals deze zelfgemaakte)
  • 1 courgette
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Bestrijk iedere filet aan één kant met een halve eetlepel pesto.
  • Let er even op dat je niet de vieze lepel weer in je potje of bakje pesto stopt,
  • want er kan wat rauwe vis in terechtkomen en dan bederft je pesto snel.
  • Snijd met een kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette.
  • Wikkel 2 plakken courgette voorzichtig om 1 kabeljauwfilet, zonder dat de plakken courgette breken.
  • Zorg dat de uiteinden van de courgette onder de vis eindigen.
  • Is de plak te lang, snijd het overtollige stuk courgette er dan af.
  • Leg de ingepakte filets op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de vis in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.
  • De oventijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis.
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes.
  • Leg deze halverwege de baktijd bij de vis op de bakplaat.
  • Serveer de vis direct uit de oven met de partjes citroen erbij.
  • Het is erg lekker om ze uit te knijpen over de vis, maar wel als ze iets afgekoeld zijn zodat je niet je vingers verbrandt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vis