Kalfsfrikandeau met peterselie-roomsaus
Ingrediënten
- 1 kg kalfsfrikandeau
- peper
- 2 sjalotjes
- 25 gram boter
- 3 dl room
- 30 gram peterselie zonder stelen
- 200 gram vlechtjesmacaroni
- 1 wortel
- 1 avocado
Instructies
- Bestrooi de kalfsfrikandeau met peper en leg deze op een rooster in de oven.
- Prik de vleesthermometer erin en zet de oven op 110°c.
- Na 2 uur wijst de thermometer ongeveer 65°c aan en is het vlees lichtbruin en van binnen prachtig ros‚.
- Laat het vlees 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
- Snipper voor de saus de sjalotjes en fruit ze in de boter aan.
- Voeg de room en de peterselie toe en warm de saus goed door.
- Pureer de saus in een elektrische mengbeker en druk haar daarna door een zeef.
- Kook de vlechtjesmacaroni in een ruime hoeveelheid water met wat zout in 12 minuten gaar.
- Spoel de vlechtjesmacaroni onder de kraan af en roer er een klontje boter door.
- Snijd de wortel in blokjes, blancheer die in kokend water en warm ze in de saus op.
- Giet de saus op een bord.
- Presenteer de avocado in blokjes gesneden aan de ene kant en leg het vlees waaiervormig aan de andere kant.
- Leg de vlechtjesmacaroni in het midden.