Kalfsschnitzel met notenkorstje

AllerHande juni 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g hazelnoten of cashewnoten, ongezouten
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 - 3 eetlepel(s) bloem
  • 1 ei
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels a ca. 125 g
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • 50 g boter

Instructies

  • Noten grof malen en met paneermeel mengen.
  • Bloem zeven boven plat bord.
  • In diep bord ei met 1 eetlepel water loskloppen.
  • Schnitzels met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen.
  • Schnitzels door ei halen en vervolgens door notenmengsel.
  • Noten goed aandrukken en paneerlaagje 5 minuten laten opstijven.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • In koekenpan boter verhitten en schnitzels in ca. 3 minuten per kant lichtbruin en gaar bakken.
  • Serveren met partjes citroen.
  • Lekker met gebakken aardappels en (asperge-)broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees