Kalfsschnitzel met notenkorstje
AllerHande juni 2002
Ingrediënten
- 100 g hazelnoten of cashewnoten, ongezouten
- 2 eetlepel(s) paneermeel
- 2 - 3 eetlepel(s) bloem
- 1 ei
- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels a ca. 125 g
- zout
- versgemalen peper
- 1 citroen
- 50 g boter
Instructies
- Noten grof malen en met paneermeel mengen.
- Bloem zeven boven plat bord.
- In diep bord ei met 1 eetlepel water loskloppen.
- Schnitzels met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen.
- Schnitzels door ei halen en vervolgens door notenmengsel.
- Noten goed aandrukken en paneerlaagje 5 minuten laten opstijven.
- Citroen in 8 partjes snijden.
- In koekenpan boter verhitten en schnitzels in ca. 3 minuten per kant lichtbruin en gaar bakken.
- Serveren met partjes citroen.
- Lekker met gebakken aardappels en (asperge-)broccoli.