Kaneel engeltjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 theelepel melk
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepel kaneel
  • glazuur
  • suiker

Instructies

  • Roer de boter romig met de basterdsuiker. 
  • Roer het ei en de melk erdoor.
  • Zeef het bakmeel en de kaneel erboven.
  • Kneed hiervan een stevig deel.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ½ cm dik.
  • Leg sjablonen van engeltjes op het deeg en steek deze er voorzichtig uit.
  • Maak er eventueel een gaatje in als u ze wilt ophangen. 
  • Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 15 min goudbruin en gaar in een tot 200 graden voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes afkoelen en versier ze met glazuur en bestrooi met gouden suikerglitter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Feestdagen etc Kerst