Kaneelsterren
Boven – onderwarmte: 150°C (voorverwarmd)
Ingrediënten
- 3 ei
- 250 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 druppel(s) Dr. Oetker Amandelaroma
- 1 afgestreken theelepel kaneel
- 300 gram amandelen
- amandelen
Instructies
- Klop de eiwitten stijf.
- Zeef de poedersuiker en klop dit door de eiwitten.
- Houd twee hoogopgehoopte eetlepels hiervan aan de kant voor het bestrijken van de sterren.
- Meng door de rest van de eiwitten de Vanillesuiker, het amandelaroma, de kaneel en de helft van de amandelen of hazelnoten.
- Van de rest van de amandelen of hazelnoten mengt u zo veel door het deeg, dat het bijna niet meer plakt.
- Strooi de overgebleven gemalen amandelen of hazelnoten op het werkvlak en rol hierop het deeg uit (ongeveer ½ cm dik).
- Steek hieruit verschillende sterren en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
- Bestrijk deze sterren met het achtergehouden eiwit (indien dit ondertussen te stijf is, mengt u er enkele druppels water door).
- Bestrooi de sterren indien gewenst met ontvliesde, gehakte amandelen en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
- Neem de sterren na 20 à 30 minuten uit de oven.
- De sterren moeten nog zacht aanvoelen.
- Bewaar de afgekoelde sterren in een afgesloten doos.