Kaneelsterren

Boven – onderwarmte: 150°C (voorverwarmd)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 druppel(s) Dr. Oetker Amandelaroma
  • 1 afgestreken theelepel kaneel
  • 300 gram amandelen
  • amandelen

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf.
  • Zeef de poedersuiker en klop dit door de eiwitten.
  • Houd twee hoogopgehoopte eetlepels hiervan aan de kant voor het bestrijken van de sterren.
  • Meng door de rest van de eiwitten de Vanillesuiker, het amandelaroma, de kaneel en de helft van de amandelen of hazelnoten.
  • Van de rest van de amandelen of hazelnoten mengt u zo veel door het deeg, dat het bijna niet meer plakt.
  • Strooi de overgebleven gemalen amandelen of hazelnoten op het werkvlak en rol hierop het deeg uit (ongeveer ½ cm dik).
  • Steek hieruit verschillende sterren en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Bestrijk deze sterren met het achtergehouden eiwit (indien dit ondertussen te stijf is, mengt u er enkele druppels water door).
  • Bestrooi de sterren indien gewenst met ontvliesde, gehakte amandelen en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Neem de sterren na 20 à 30 minuten uit de oven.
  • De sterren moeten nog zacht aanvoelen. 
  • Bewaar de afgekoelde sterren in een afgesloten doos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst