Kerrieschotel met verse ananas, Valessblokjes en rijst
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) Kerriepoeder
- peper & zout
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 schaaltjes Valess roerbakblokjes mild gekruid à 225 g
- 400 g rijst
- 500 gram prei
- 1 grote ui
- 1 ananas verse
- flesje kookroom light à 250 ml (of Alpro soja cuisine)
Instructies
- Maak een marinade met het kerriepoeder, vers gemalen peper en zout en de olie en laat de Valessblokjes hierin 15 minuten afgedekt en op kamertemperatuur marineren.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de prei.
- Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringetjes.
- Schil en snijd de ananas in blokjes.
- Bak de valessblokjes in een hapjespan met antiaanbaklaag bruin, zonder extra olie te gebruiken, en haal ze uit de pan.
- Fruit in dezelfde pan de ui en voeg dan de prei toe en bak dit 5-8 minuten op.
- Voeg de room en extra kerriekruiden toe, vers gemalen peper en zout naar smaak.
- Doe de ananas en Valessblokjes erbij en warm het geheel goed door.
- Serveer met de rijst en een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Recept is afkomstig van Valess