Kersenmuffins
Ingrediënten
- 1 potje kersen (netto 185 g)
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 3 ei
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 175 gram poedersuiker
- 16 kersen wijngums
Instructies
- De oven warm je voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Het sap van de kersen doe je in een kommetje (voor straks).
- De kersen snij je doormidden (laat ze goed uitlekken in een zeef).
- Zet 16 cakevormpjes op de bakplaat.
- Doe boter en suiker in een kom en snij de boter met een mes in stukken.
- Klop er met de mixer een zalfje van.
- Breek 1 ei boven het botermengsel.
- Klop het met de mixer in ongeveer 30 tellen tot een glad beslag.
- Volgende 2 eieren op dezelfde manier.
- Boven een andere kom zeef je het bakmeel en een mespuntje zout.
- Strooi het gezeefde bakmeel over het beslag en schep het erdoor.
- Schep dan de uitgelekte kersen erdoor.
- Elk vormpje schep je nu voor de helft vol met 2 eetlepels beslag.
- De muffins mogen de oven in (schuif de bakplaat in het midden).
- In 25 minuten zijn ze gaar.
- Zet dan de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de warme oven staan.
- Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
- Voor dat glazuur roer je de poedersuiker met 3 eetlepels kersensap tot een papje.
- Schep op de muffins een eetlepel glazuur en strijk het uit.
- Leg er een winegum op en laat het glazuur in 1 uur hard worden.