Kersenmuffins

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 potje kersen (netto 185 g)
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 ei
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 175 gram poedersuiker
  • 16 kersen wijngums

Instructies

  • De oven warm je voor op 175 ºC of gasovenstand 3. 
  • Het sap van de kersen doe je in een kommetje (voor straks). 
  • De kersen snij je doormidden (laat ze goed uitlekken in een zeef). 
  • Zet 16 cakevormpjes op de bakplaat. 
  • Doe boter en suiker in een kom en snij de boter met een mes in stukken. 
  • Klop er met de mixer een zalfje van. 
  • Breek 1 ei boven het botermengsel. 
  • Klop het met de mixer in ongeveer 30 tellen tot een glad beslag. 
  • Volgende 2 eieren op dezelfde manier. 
  • Boven een andere kom zeef je het bakmeel en een mespuntje zout. 
  • Strooi het gezeefde bakmeel over het beslag en schep het erdoor. 
  • Schep dan de uitgelekte kersen erdoor. 
  • Elk vormpje schep je nu voor de helft vol met 2 eetlepels beslag. 
  • De muffins mogen de oven in (schuif de bakplaat in het midden). 
  • In 25 minuten zijn ze gaar. 
  • Zet dan de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de warme oven staan. 
  • Haal ze eruit en laat ze afkoelen. 
  • Voor dat glazuur roer je de poedersuiker met 3 eetlepels kersensap tot een papje.
  • Schep op de muffins een eetlepel glazuur en strijk het uit. 
  • Leg er een winegum op en laat het glazuur in 1 uur hard worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Fruit / Nagerecht