Kerstkoekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 250 gram bloem

Instructies

  • Klop het ei los.
  • Meng de roomboter met de bastersuiker, ei, bakpoeder, zout, koekkruiden en bloem tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 1 nacht in de koelkast liggen.
  • Verwarm de oven voor op 170 C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. ½ cm dik.
  • Steek kerstklokjes en kerststerren met behulp van de uitsteekvormpjes (niet te klein) uit het deeg.
  • Maak ook een ruim gaatje in het deeg zodat ze in de boom kunnen worden opgehangen.
  • Bak de koekjes op de bakplaat midden ind eoven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de koekjes afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst