Kerstsok

Hetelucht oven: 180 graden Celsius
Baktijd: ca. 12 minuten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 5 ei
  • 70 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 ei
  • 70 gram suiker
  • 140 gram bloem

Voor de crème:

  • citroensap
  • 4 middelgrote aardbeien
  • 80 gram suiker
  • 250 gram magere kwark
  • 250 gram zure room
  • 6 blaadje(s) Dr. Oetker Gelatine
  • een beetje rum
  • een aantal gehalveerde aardbeien

Voor de decoratie:

  • ¼ liter room
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
  • een beetje gemalen kokos
  • een beetje aardbeiensiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor. 
  • Eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen.
  • Eiwit opkloppen en beetje bij beetje de suiker toevoegen en luchtig kloppen, totdat het een beetje is opgestijfd.
  • Het eiwit voorzichtig door het mengsel van eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker spatelen.
  • Zeef het meel boven de massa en roer het erdoor.
  • De massa gelijkmatig verdelen over een met bakpapier bedekte bakplaat (30 x 35 cm). 
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven.
  • Het biscuitdeeg meteen op een met suiker bestrooit bakpapier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.
  • Voor de crème citroensap, aardbeien en suiker pureren. 
  • Kwark en zure room toevoegen en het geheel mengen tot een glad mengsel.
  • De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking bereiden, met rum verwarmen en door het kwark/zure roommengsel spatelen.
  • De massa in de koelkast zetten, totdat het begint op te stijven.
  • De crème gelijkmatig over het biscuitdeeg verdelen.
  • De crème gelijkmatig over het biscuitdeeg verdelen.
  • Met behulp van het bakpapier het geheel oprollen, zodat een rol ontstaat.
  • Dit gedurende vier uur in de koelkast zetten.
  • 1/3 van de rol afsnijden om als voet te gebruiken.
  • Room met poedersuiker en Dr. Oetker Klop-Fix volgens de bereidingswijze van het zakje bereiden.
  • In een spuitzak met een stervormige mond spuiten op de kerstsok.
  • Gemalen kokos en aardbeiensiroop vermengen en de teen, hak en bovenrand van de kerstsok versieren met het mengsel.
  • De kerstsok koud bewaren totdat deze gegeten wordt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Feestdagen etc Kerst