Kerstsok
Hetelucht oven: 180 graden CelsiusBaktijd: ca. 12 minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
- 5 ei
- 70 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 ei
- 70 gram suiker
- 140 gram bloem
Voor de crème:
- citroensap
- 4 middelgrote aardbeien
- 80 gram suiker
- 250 gram magere kwark
- 250 gram zure room
- 6 blaadje(s) Dr. Oetker Gelatine
- een beetje rum
- een aantal gehalveerde aardbeien
Voor de decoratie:
- ¼ liter room
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
- een beetje gemalen kokos
- een beetje aardbeiensiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor.
- Eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen.
- Eiwit opkloppen en beetje bij beetje de suiker toevoegen en luchtig kloppen, totdat het een beetje is opgestijfd.
- Het eiwit voorzichtig door het mengsel van eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker spatelen.
- Zeef het meel boven de massa en roer het erdoor.
- De massa gelijkmatig verdelen over een met bakpapier bedekte bakplaat (30 x 35 cm).
- Zet de bakplaat in het midden van de oven.
- Het biscuitdeeg meteen op een met suiker bestrooit bakpapier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.
- Voor de crème citroensap, aardbeien en suiker pureren.
- Kwark en zure room toevoegen en het geheel mengen tot een glad mengsel.
- De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking bereiden, met rum verwarmen en door het kwark/zure roommengsel spatelen.
- De massa in de koelkast zetten, totdat het begint op te stijven.
- De crème gelijkmatig over het biscuitdeeg verdelen.
- De crème gelijkmatig over het biscuitdeeg verdelen.
- Met behulp van het bakpapier het geheel oprollen, zodat een rol ontstaat.
- Dit gedurende vier uur in de koelkast zetten.
- 1/3 van de rol afsnijden om als voet te gebruiken.
- Room met poedersuiker en Dr. Oetker Klop-Fix volgens de bereidingswijze van het zakje bereiden.
- In een spuitzak met een stervormige mond spuiten op de kerstsok.
- Gemalen kokos en aardbeiensiroop vermengen en de teen, hak en bovenrand van de kerstsok versieren met het mengsel.
- De kerstsok koud bewaren totdat deze gegeten wordt.