Kip Pesto

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 6 plakken katenspek 75 gram
  • 2 eetlepel(s) groene pesto
  • knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 250 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 250 gram kastanje champignons, gesneden
  • ¼ courgette in kleine blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven op 220 graden. Smeer de ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg de kipfilets verticaal op de snijplank en kerf de kipfilets 3 keer diep in, van boven naar beneden.
  • Vul de kerven met de groene pesto, gebruik ongeveer 1 eetlepel per kipfilet.
  • Omwikkel elke kipfilet met 3 plakken katenspek, zet desnoods de spek vast met een saté prikker, als het niet goed blijf zitten.
  • Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de champignons, tomaten en courgette er omheen.
  • Bestrooi de inhoud van de ovenschaal met peper, zout en knoflook naar smaak.
  • Doe dit echt op gevoel.
  • Besprenkel als laatste beide kipfilets met een beetje olijfolie.
  • Nu is je ovenschaal klaar om de oven in te gaan. Laat hem voor 30 minuten in de oven staan.
  • Zorg ervoor dat de kip goed gaar is.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip