Kipfilet gevuld met pesto, kruidenkaas en tomaat

Kipfilet gevuld met pesto, kruidenkaas en tomaat

( Is voor twee personen en per gevulde kipfilet 7 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • groene pesto
  • 2 kleine tomaatjes in plakjes gesneden
  • 2 eetlepel(s) kruidenkaas light
  • kipkruiden
  • 40 gram bacon broodbeleg, plakjes
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 100 ml witte wijn

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Maak de pesto als je zelfgemaakte wilt. (zie recept pesto).
  • Snij de kipfilet in de helft in maar niet helemaal door en door.
  • Klap open en smeer in met de pesto en kruidenkaas en leg de plakjes tomaat erop.
  • Klap de kipfilet dicht.
  • Smeer de buitenkant van kip in met kip kruiden en omwikkel de kip met de bacon.
  • Zet wat cocktailprikkers rondom erin zodat de kip goed gesloten blijft.
  • Doe in een ovenvast schaaltje de 100 ml witte wijn en leg de filets daarin.
  • Besprenkel de bovenkant van de filets met een beetje olie en zet het bakje in de airfryer.
  • Zet 15 minuten in de voorverwarmde airfryer op 180 graden. (heb je geen airfryer, doe ze dan 25 minuten in een voorverwarmde oven)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Airfryer / Gevogelte / Kip