Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes

Snel te maken
Porties: 6 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 blaadjes roodlof of blaadjes radicchio
  • 1 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bak cocktailgarnalen 125 g

Instructies

  • Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Van limoen 6 plakjes afsnijden.
  • Plakjes aan één kant tot midden insnijden.
  • Knoflook pellen en teentjes halveren.
  • Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in flinterdunne reepjes snijden.
  • In kleine steelpan olie verwarmen.
  • Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen.
  • Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Bestrooien met (weinig) zout.
  • Stukjes knoflook uit pan nemen.
  • Blaadjes roodlof in glaasjes steken.
  • Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen.
  • Knoflookolie erover gieten.
  • Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten.
  • Direct serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Tapas / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje