Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 blaadjes roodlof of blaadjes radicchio
- 1 limoen
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bak cocktailgarnalen 125 g
Instructies
- Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier.
- Van limoen 6 plakjes afsnijden.
- Plakjes aan één kant tot midden insnijden.
- Knoflook pellen en teentjes halveren.
- Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
- Peper in flinterdunne reepjes snijden.
- In kleine steelpan olie verwarmen.
- Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen.
- Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
- Bestrooien met (weinig) zout.
- Stukjes knoflook uit pan nemen.
- Blaadjes roodlof in glaasjes steken.
- Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen.
- Knoflookolie erover gieten.
- Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten.
- Direct serveren.