Knoflook korianderbahmi en barbequesaté met satésaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zak Conimex Mie 250 g (nestjes)
  • 400 g hamlappen
  • Conimex Ketjap Marinade
  • Conimex Wok Olie
  • bahmigroentepakket 600 g
  • Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
  • 1 beker Conimex Indonesische Pinda Satésaus 400 ml
  • 3 eetlepel(s) koriander fijngehakte

Instructies

  • Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de hamlapjes in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie.
  • Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes.
  • Laat 2 minuten staan om te marineren.
  • Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Regelmatig keren.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 3 minuten.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.
  • Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander, leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over.
  • Geef de rest van de satésaus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er voor het echte barbecuegevoel lekker veel extra´s bij zoals: Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer, Seroendeng en verschillende soorten kroepoek.
Variatietip:
Voeg aan de bahmi stukjes vers fruit zoals banaan en ananas toe. Ook uitgebakken spekjes zijn lekker om er aan toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Mie / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters