Knoflook korianderbahmi en barbequesaté met satésaus
Equipment
Ingrediënten
- ½ zak Conimex Mie 250 g (nestjes)
- 400 g hamlappen
- Conimex Ketjap Marinade
- Conimex Wok Olie
- bahmigroentepakket 600 g
- Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
- 1 beker Conimex Indonesische Pinda Satésaus 400 ml
- 3 eetlepel(s) koriander fijngehakte
Instructies
- Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
- Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Snijd ondertussen de hamlapjes in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie.
- Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes.
- Laat 2 minuten staan om te marineren.
- Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
- Regelmatig keren.
- Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 3 minuten.
- Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.
- Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schep de bahmi in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander, leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over.
- Geef de rest van de satésaus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er voor het echte barbecuegevoel lekker veel extra´s bij zoals: Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer, Seroendeng en verschillende soorten kroepoek.
Variatietip:
Voeg aan de bahmi stukjes vers fruit zoals banaan en ananas toe. Ook uitgebakken spekjes zijn lekker om er aan toe te voegen.