Knoflookaardappeltjes uit de airfryer

Knoflookaardappeltjes uit de airfryer

Voor 4 personen, 5 punten per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram rode krielaardappelen (gewassen en 10 minuten voorgekookt in de schil)
  • 4 teentjes knoflook klein gehakt
  • 1 sjalotje klein gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) gedroogde oregano
  • 1 eetlepel(s) Grof zeezout niet malen dus!
  • PAM spray

Instructies

  • Schrob de aardappelen schoon en kook ze met schil 8 minuten voor.
  • Verwarm de airfryer op 200 graden. (Ik heb voor deze aardappeltjes de airfryer XL gebruikt)
  • Spuit een ovenschaaltje dat in de airfryer past in met de PAM spray, doe de gedroogde oregano, de gesnipperde sjalot, de knoflook en het grove zeezout er in en meng door elkaar.
  • Halveer de voorgekookte krieltjes, spuit ze goed in met de PAM spray en voeg ze toe aan het kruidenmengsel. Roer goed door elkaar.
  • Bereid de krieltjes in 15 minuten, tussendoor even schudden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Weer heerlijke knoflook aardappeltjes uit de airfryer gemaakt. Die zijn lekker bij de barbecue maar gister heb ik ze gegeten met pittig gepluisde kip (2 punten p.p), 500 gram gemengde Chinese en Thaise wokgroente gewokt in 50 ml Kikkoman Theriyaki Knoflooksaus (2 punten p.p). De aardappelen zijn 5 punten per persoon. Totaal van het hele gerecht zoals op de foto is 9 punten. Recepten als reactie onder dit bericht en als Word bestand in de groep bij bestanden. De aardappelen is voor 4 personen, de kip ook en de groente hebben we met zijn tweetjes gedeeld.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht