Knolselderij appelpuree

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram knolselderij
  • 200 gram appels
  • 100 gr koude boter
  • 60 gr gesnipperde ui
  • 0.5 citroen het sap er van
  • ¼ liter kippenbouillon
  • liter slagroom
  • 20 gram suiker
  • zout
  • 2 eetlepels stijfgeklopte slagroom

Instructies

  • Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verhit 40 gr boter en fruit de uitjes.
  • Voeg de knolselderij, de appel, het citroensap en de bouillon toe en laat koken tot het vocht is verdampt.
  • Voeg de slagroom toe, breng het snel weer aan de kook, neem de pan dan van het vuur en pureer het geheel in een keukenmachine of blender.
  • Klop de rest van de koude boter er vlokje voor vlokje door.
  • Breng de puree met de suiker en zout op smaak en schep de stijfgeslagen slagroom erdoor.
  • U kunt deze puree gemakkelijk verwerken met een spuitzak met grove spuitmond.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht