Kokosvarkensatébroodjes
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepel(s) pindakaas (eventueel met nootjes)
- 1 eetlepel(s) ahornsiroop of honing
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 4 druppels tabasco
- 25 gram cashewnoten gebroken
- 300 gram varkensvlees (gelijk welk stuk, maar wel in blokjes gesneden voor op de spiesjes)
- 4 mini naanbroodjes (of pitabroodjes)
- 1 verse limoen
Instructies
- Week 4 brochettestokjes in heet water.
- Doe de kokosmelk met de pindakaas in een kom en meng ze met behulp van een garde.
- Roer de sojasaus erdoor, samen met de ahornsiroop, de tabasco en de cashewnoten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
- Prik het varkensvlees op de spiesjes en wentel ze eenmaal door de saus.
- Bak ze daarna krokant in een pan met wat olie.
- Maak de broodjes warm en snij ze open.
- Haal de varkensbrokjes van de spiesen en doe ze in het broodje. Knijp er tot slot wat limoensap over.