Kokosvarkensatébroodjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepel(s) pindakaas (eventueel met nootjes)
  • 1 eetlepel(s) ahornsiroop of honing
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 4 druppels tabasco
  • 25 gram cashewnoten gebroken
  • 300 gram varkensvlees (gelijk welk stuk, maar wel in blokjes gesneden voor op de spiesjes)
  • 4 mini naanbroodjes (of pitabroodjes)
  • 1 verse limoen

Instructies

  • Week 4 brochettestokjes in heet water.
  • Doe de kokosmelk met de pindakaas in een kom en meng ze met behulp van een garde.
  • Roer de sojasaus erdoor, samen met de ahornsiroop, de tabasco en de cashewnoten.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
  • Prik het varkensvlees op de spiesjes en wentel ze eenmaal door de saus.
  • Bak ze daarna krokant in een pan met wat olie.
  • Maak de broodjes warm en snij ze open. 
  • Haal de varkensbrokjes van de spiesen en doe ze in het broodje. Knijp er tot slot wat limoensap over. 

Variatietip: Je kan de overgebleven saus mee serveren. Werk ze gewoon even op met wat Fanta Lemon of water, zodat je dze over het varkensvlees kan gieten.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Brood / Vlees