Konijn met pruimen

Bijna elke provincie, zelfs elke streek, heeft een eigen recept om konijn te bereiden.
Typisch Brabants is het gebruik van pruimen daarbij.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl rode wijn
  • 2 dl azijn
  • 4 peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 kg konijnenbouten
  • 75 g boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 250 g pruneaux
  • peper & zout

Instructies

  • In wijde schaal wijn en azijn door elkaar roeren. Peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toevoegen. Konijnenbouten erin leggen. Konijn afgedekt ca. 24 uur in de koelkast zetten.
  • Konijnenbouten uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
  • In braadpan boter verhitten. Konijnenbouten rondom bruin braden. Bloem erover strooien.
  • Langs de rand van de pan 3/4 deel van marinade erbij schenken. Pruimen toevoegen. Aan de kook brengen en konijn in 45-60 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelpuree en spruitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Brabant / Nederland