Koolraap-rode kool gratin

Porties: 4
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote koolraap of meiraap /in plakken gesneden en geblanceerd tot de schrijven geel kleuren.
  • 3 middelgrote ui gesnipperd
  • 1 kleine krop rode kool
  • 1 kilo aardappels in plakken gesneden en gekookt
  • 1 tl zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 tl koriander gemalen
  • 1 tl djinten

Voor de bechamelsaus

    wil je tijd besparen, koop dan een pakje bechamelsaus en voeg alleen melk en geraspte kaas toe:

    • 75 g boter
    • 75 g bloem
    • 1 l sojamelk
    • mespunt kruidnagel
    • mespunt nootmuskaat
    • mespunt peper & zout
    • 200 g cheddar geraspt

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 200 C.
    • Kook de aardappellen en blancheer de koolraap.
    • Fruit de uien in 3 eetlepels boter.
    • Wanneer de uien doorschijnend zijn, voeg dan de fijngesneden rode kool en alle kruiden en specerijen toe.
    • Laat bakken totdat de kool gaar is maar stevig.
    • Bereid de bechamelsaus door alle ingrediënten behalve de kaas bij elkaar te voegen en langzaam te verwarmen, blijf roeren.
    • Voeg op het eind geraspte kaas toe aan de saus.
    • Ovenschaal invetten en laagsgewijs inleggen: aardappelen op de bodem, daarna kool-uienmengsel, vervolgens de plakken koolraap en bovenop de bechamelsaus te gieten.
    • Plaats de ovenschaal in de oven en laat het gerecht circa 45 minuten garen totdat de oppervlakte goudkleurig is.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel
    Geschikt voor Dieët: Vegetarisch