Koolrabisoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabisoep

Koolrabisoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeywordVegetarisch
porties4
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 500 gr koolrabi
  • 50 gr boter
  • 250 gr aardappel
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 liter bouillon
  • 1 eetlepel crême fraiche
  • zout peper, nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Schil de koolrabi en snijd hem in plakjes.
  • Smelt de boter in de pan en fruit de koolrabiplakjes hierin tot ze zacht zijn.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidenbuiltje aan de koolrabi toe
  • en laat het geheel 25 minuten sudderen.
  • Verwijder het kruidenbuiltje.
  • Pureer de soep met een keukenmachine en breng op smaak met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.
  • Lekker met uitgebakken spekjes en cro–tons.
  • Op dezelfde manier is een puree van koolrabi te maken.
  • Giet dan voor het pureren het vocht door een zeef af.