Koolrabisoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram koolrabi
  • 50 gram boter
  • 250 gram aardappels
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 liter bouillon
  • 1 eetlepel(s) crême fraiche
  • zout peper, nootmuskaat

Instructies

  • Schil de koolrabi en snijd hem in plakjes.
  • Smelt de boter in de pan en fruit de koolrabiplakjes hierin tot ze zacht zijn.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidenbuiltje aan de koolrabi toe
  • en laat het geheel 25 minuten sudderen.
  • Verwijder het kruidenbuiltje.
  • Pureer de soep met een keukenmachine en breng op smaak met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.
  • Lekker met uitgebakken spekjes en cro–tons.
  • Op dezelfde manier is een puree van koolrabi te maken.
  • Giet dan voor het pureren het vocht door een zeef af.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch