Koude asperges met warme citrussaus
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- zout
- ½ theelepel suiker
- 10 gram boter
Voor de saus:
- 100 gram boter
- 2 ei
- zout versgemalen peper, cayennepeper
- 1 dl sap van bloedsinaasappels
- 0.5 sinaasappel de geraspte schil er van
- 2-3 eetlepel(s) citroensap
- enkele takjes kervel
Instructies
- Kook de asperges in ruim water met zout, zout, de suiker en de boter beetgaar en laat ze helemaal afkoelen.
- Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
- Doe de wijn, het sinaasappelsap en het citroensap met de sinaasappelrasp in een pan en laat dit tot ± 1/3 inkoken.
- Breng een laagje water in een pan aan de kook.
- Klop de eidooiers met de kruiden in een kom romig op en doe dit in het kokende water.
- Voeg de ingekookte saus hierbij en roer er daarna beetje bij beetje de gesmolten boter door.
- De saus mag nu niet meer koken.
- Serveer de koude asperges met de warme saus.