Koude tomatensoep met avocado

      Reacties uitgeschakeld voor Koude tomatensoep met avocado

Koude tomatensoep met avocado

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenSpanje
porties6 personen
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 500 gram tomaat in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • ½ zakje basilicum in reepjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
  • 750 ml tomatensap
  • 1 limoen uitgeperst

Bereidingswijze

  • In keukenmachine of met behulp van staafmixer tomatenblokjes met olie, bosuitjes, basilicum en rode peper tot gladde massa pureren. 
  • Terwijl machine draait tomatensap toevoegen. 
  • Soep pittig op smaak brengen met limoensap, zout en peper. 
  • Afgedekt in koelkast ijskoud laten worden; eventueel 15 minuten voor serveren in diepvries plaatsen.
  • Avocado halveren, pellen en in piepkleine blokjes snijden. 
  • Direct met limoensap besprenkelen om verkleuren tegen te gaan. 
  • Soep (eventueel met ijsblokje erin) over zes glaasjes verdelen. 
  • Garneren met avocado en serveren met lepeltje.