Knapperig Geitenkaastaartje met Haricots Verts en Pistachenootjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ pak fillobladerdeeg diepvries
  • 1 schaaltje haricots verts 150 g, schoongemaakt
  • 1 sinaasappel
  • 1 zakje gepelde pistachenootjes 55 g
  • 4 eetlepels olijfolie met citroenaroma
  • 4 plakken zachte geitenkaas met korst elk ongeveer 60 g (chèvre naturel 45+)
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Laat het fillobladerdeeg in de plastic verpakking gedurende 2 uur ontdooien bij kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de haricots verts in 5 minuten beetgaar.
  • Spoel de boontjes in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil grof (de vrucht wordt niet gebruikt).
  • Hak de gepelde pistachenootjes grof.
  • Bestrijk de vellen fillobladerdeeg dun met 2 eetlepels citroenolie.
  • Vouw vier vellen luchtig in vieren.
  • Snijd het vijfde vel in 4 stukken en leg deze tussen de gevouwen vellen.
  • Leg de deegplakken naast elkaar op een ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant met 1 eetlepel olie.
  • Leg de haricots verts naast elkaar op het deeg en bedek ze met plakken geitenkaas.
  • Verdeel de gehakte pistachenootjes en sinaasappelrasp erover.
  • Maal royaal zwarte peper erover en besprenkel met de resterende olie.
  • Bak de geitenkaastaartjes in het midden van de oven gedurende 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer met een salade van romaine sla en zwarte olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze knapperige geitenkaastaartjes passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de smaken van de citroenolie en sinaasappelrasp mooi aan, terwijl de levendige zuren zorgen voor een verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch