Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 g verse munt
- 5 eetlepel(s) mangochutney
- 4 eetlepel(s) bloem
- 1 groot ei
- 5 eetlepel(s) paneermeel
- 5 eetlepel(s) sesamzaad
- 250 g cocktailgarnalen
- 1 eetlepel(s) citroensap olie om te frituren
Instructies
- Muntblaadjes fijnhakken.
- In keukenmachine chutney kort gladdraaien. Munt erdoor mengen.
- Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C.
- Bloem in diep bord strooien.
- Ei loskloppen met scheutje water.
- In diep bord paneermeel en sesamzaad door elkaar mengen.
- Garnalen besprenkelen met citroensap.
- Garnalen eerst door bloem, dan door ei wentelen.
- Garnalen door sesammengsel rollen, zodat stevig korstje ontstaat.
- Garnalen in gedeelten in ca. 1 minuut goudbruin frituren.
- Laten uitlekken op keukenpapier en serveren met mango-muntchutney.