Krokante sesamgarnalen met mangochutney

Porties: 10 stuks
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 g verse munt
  • 5 eetlepel(s) mangochutney
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 1 groot ei
  • 5 eetlepel(s) paneermeel
  • 5 eetlepel(s) sesamzaad
  • 250 g cocktailgarnalen
  • 1 eetlepel(s) citroensap olie om te frituren

Instructies

  • Muntblaadjes fijnhakken.
  • In keukenmachine chutney kort gladdraaien. Munt erdoor mengen.
  • Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C.
  • Bloem in diep bord strooien.
  • Ei loskloppen met scheutje water.
  • In diep bord paneermeel en sesamzaad door elkaar mengen.
  • Garnalen besprenkelen met citroensap.
  • Garnalen eerst door bloem, dan door ei wentelen.
  • Garnalen door sesammengsel rollen, zodat stevig korstje ontstaat.
  • Garnalen in gedeelten in ca. 1 minuut goudbruin frituren.
  • Laten uitlekken op keukenpapier en serveren met mango-muntchutney.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Fruit / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Mediterraan