Krokante surimiburgers met vinaigrettesla

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakjes surimisticks (à 150 gram)
  • 50 gram cornflakes
  • 2 ei
  • 50 gram boter
  • 1 kropsla
  • 1 bosje radijs
  • 4 bruine bolletjes
  • 8 eetlepel(s) vinaigrette de dijon moutarde (fles à 500 ml)

Instructies

  • Surimi, cornflakes en eieren in keukenmachine mengen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Van mengsel vier burgers vormen.
  • In koekenpan boter verhitten en surimiburgers op matig vuur in 10 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Sla schoonmaken en in stukken scheuren.
  • Radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Bolletjes opensnijden en met blaadje sla beleggen.
  • Rest van sla met radijs en vinaigrette mengen.
  • Burgers op broodjes leggen en met salade serveren.

Wijnadvies: Eugène Loron Mâcon Villages Blanc

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Brood / Vis / Zeevruchten