Kroketten met Parmezaan

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 5 dl melk
  • 150 gram Parmezaan
  • 2 ei
  • peper
  • bloem
  • paneermeel
  • 1 ei
  • frituurolie

Instructies

  • Maak een dikke bechamelsaus.
  • Smelt de boter op zacht vuur met de bloem; meng goed door elkaar en giet er in één keer de koude melk bij.
  • Breng dit al roerend aan de kook en laat, al roerend, 5 minuten doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de eidooiers en de geraspte Parmezaan aan de bereiding toe.
  • Voeg naar smaak peper toe, maar doe er geen zout bij want de Parmezaan is al tamelijk zout.
  • Spreid de bereiding uit op een plaat om volledig koud te laten worden, zodat u haar in rechthoekige kroketten kunt snijden.
  • Wentel de kroketten achtereenvolgens in de bloem, het losgeklopte ei en paneermeel jen laat ze op een koele plaats enkel uren rusten.
  • Bak ze in de op 185°C verhitte frituurolie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Snack / Warme hapjes