Kruidenbouillon met deeghoedje

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidenbouillon met deeghoedje

Kruidenbouillon met deeghoedje

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 gr kalfsbotten in stukken
  • 300 gr runderpoelet
  • 2 wortels in stukken
  • 1 stengel bleekselderij in stukken
  • bouquet garni van tijm peterseliestengels, laurier en peperkorrels
  • 2 ei
  • 200 gr soepgroenten
  • 200 gr gehakt of rundergehakt
  • 6 eetlepels verse tuinkruiden
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels sesamzaad

extra nodig:

  • 4 ovenvaste soepkoppen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Pel en halveer de ui.
  • Doe de botten, het poelet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren.
  • Doe alles in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij.
  • Roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan.
  • Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af.
  • Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken.
  • Zeef de bouillon door doek en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eiwitten halfstijf.
  • Voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook.
  • Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe.
  • Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg.
  • Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin.