Kruidige Spaanse patatas bravas met gandaham en een lekker sausje met red bull
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 theelepel paprikapoeder
- 4 theelepel chilipoeder
- 2 theelepel zout
- 2 eetlepels gehakte verse tijm
- 400 gram gandaham
- 3 eetlepels ketchup
- 100 gram zure room
- 1 dl red bull (energiedrank)
- 1 handvol bieslook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aardappelen in vieren en doe ze in een pot.
- Meng de aardappelen met het paprikapoeder, het chilipoeder, het zeezout, de peterselie en de in heel fijne reepjes gesneden gandaham.
- Leg de aardappelen in een ovenschotel en zet ze 40 minuten in de oven.
- Schud ze af en toe eens op zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
- Meng de ketchup, de zure room en de Red Bull voor de saus.
- Breng op smaak met peper en zout.