Fish & chips van Allerhande
Allerhande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 6 eetlepels roerbakolie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 4 gebakken lekkerbekjes koelvak
- 1 kg aardappels vastkokende
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 2 zakjes peen julienne à 150 g
- 10 Amsterdamse uien in stukjes
- 2 eetlepels fijngeknipte koriander of peterselie
- 3 eetlepels Thousand Island dressing
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In kopje 2 eetlepels olie mengen met kerriepoeder.
- Lekkerbekjes rondom bestrijken met kerrieolie en op bakplaat leggen.
- Vis in midden van oven in 15-20 minuten door en door heet en lekker knapperig laten worden.
- Aardappels onder stromend water schoonboenen, droogdeppen en in grove stukken snijden.
- In wok rest van olie verhitten.
- Aardappelblokjes en knoflook erdoor scheppen en afgedekt in 15 minuten goudbruin en gaar
- bakken, regelmatig omscheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In slaschaal peenjulienne luchtig mengen met Amsterdamse uitjes en koriander.
- Thousand Islands dressing erover druppelen.
Tips / Opmerkingen
Lekkerbekjes met gebakken aardappels en wortel salade serveren.