Recept afdrukken
No ratings yet

Fish & chips van Allerhande

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Engeland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kopje 2 eetlepels olie mengen met kerriepoeder.
  • Lekkerbekjes rondom bestrijken met kerrieolie en op bakplaat leggen.
  • Vis in midden van oven in 15-20 minuten door en door heet en lekker knapperig laten worden.
  • Aardappels onder stromend water schoonboenen, droogdeppen en in grove stukken snijden.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Aardappelblokjes en knoflook erdoor scheppen en afgedekt in 15 minuten goudbruin en gaar
  • bakken, regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In slaschaal peenjulienne luchtig mengen met Amsterdamse uitjes en koriander.
  • Thousand Islands dressing erover druppelen.

Tips / Opmerkingen

Lekkerbekjes met gebakken aardappels en wortel salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesecake met sinaasappelcompote

Allerhande 2004
Recept categorieën: Cake, Dessert, Gebak
Land van herkomst: Engeland
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Grote pan met 3 l water aan de kook brengen.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren.
  • Zijkant en bodem van taartvorm met amandelschaafsel bekleden.
  • Citroen schoonboenen.
  • Van schil 1 eetlepel rasp eraf raspen, citroen uitpersen.
  • In kom roomkaas met mixer tot romige massa losroeren.
  • Citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toevoegen.
  • Een voor een eieren erdoor mixen, volgend ei pas toevoegen als vorige volledig is opgenomen.
  • Vanillestokjes in de lengte opensnijden,met scherp mesje merg (vanillezaadjes) eruit schrapen en door kaasmengsel roeren.
  • Met spatel regelmatig langs zijkant van beslagkom schrapen voor mooi egaal beslag.
  • Beslag in ingevette taartvorm spatelen.
  • Taartvorm 3 keer op aanrecht 'slaan' om overtollige lucht te verwijderen.
  • Water voorzichtig in braadslede (in geopende oven) schenken.
  • Taartvorm voorzichtig in waterbak plaatsen (àu bain marie).
  • Cheesecake in ca. 1 uur (of tot midden van cheesecake stevig aanvoelt) gaar bakken.
  • Taart uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
  • Intussen 1 sinaasappel schoonboenen en 1 eetlepel schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen.
  • Rest van sinaasappels tot op vruchtvlees dik schillen.
  • Sinaasappelpartjes met scherp mes tussen vliezen lossnijden en partjes eruit wippen.
  • In pannetje 150 g suiker met 1 eetlepel water koken tot suiker begint te borrelen en licht te verkleuren.
  • Suiker met sinaasappelsap afblussen.
  • Sinaasappelrasp erdoor roeren.
  • In kommetje aardappelzetmeel met 1 eetlepel water tot yoghurtdikte losroeren.
  • Aardappelzetmeel op laag vuur door sinaasappelsaus roeren en blijven roeren tot saus wordt gebonden.
  • Sinaasappelpartjes en munt door saus roeren.
  • Sinaasappelcompote laten afkoelen en bij cheesecake serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Carrot cake

wortelcake / Allerhande 2003
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.
  • Smelt 150 g boter.
  • Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout met een mixer of garde in een kom. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor.
  • Roer vervolgens de rozijnen erdoor en giet het beslag in een bakvorm.
  • Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
  • Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen).
  • Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.
  • Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten).
  • Roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer, tot er een glad glazuur ontstaat.
  • Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal.
  • Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit en laat het glazuur langs de rand druipen.
  • Zet de cake nog 15 min. in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).
  • Snijd de cake in 4 blokken en halveer diagonaal of recht.

Tips / Opmerkingen

U kunt de wortelcake ook als petit-fours serveren.
Maak dan wel anderhalf keer zoveel glazuur.
Snijd de cake voor het glazuren in 16 blokjes, bestrijk ze met glazuur en leg elk blokje in een papieren cakevormpje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scones van Albert Heijn / Allerhande

Recept categorieën: Broodjes, Gebak
Land van herkomst: Engeland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bakblik met bakpapier bekleden.
  • Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven.
  • Vanillesuiker en suiker toevoegen.
  • Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.
  • Ei met melk loskloppen, ½ eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
  • Deeg tot lap van ca. 2½ cm dik uitrollen.
  • Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken.
  • Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
  • Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
  • Slagroom stijf kloppen.
  • Scones met jam en slagroom serveren (Notitie:).

Tips / Opmerkingen

In Engeland serveert men de scones met clotted cream:
een dikke room met een hoog vetgehalte.
U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scones met mascarpone en frambozen sinaasappeljam

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Kaas
Land van herkomst: Engeland
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225°c
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een mespuntje zout.
  • Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel tot fijne kruimels.
  • Voeg het ei en de karnemelk toe en meng alles tot een stevig deeg.
  • Bestuif het werkvlak met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1½ cm dik.
  • Snijd het in 8 vierkantjes.
  • Leg de scones op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • Laat ze op een rooster iets uitdampen.
  • Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel.
  • Pers de vrucht uit.
  • Schep de frambozenjam in een schaaltje en roer de sinaasappelrasp en het sap erdoor.
  • Meng in een ander schaaltje de mascarpone met de Griekse yoghurt.
  • Serveer de scones met de jam en mascarpone.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wellingtons met geroosterde pastinaak

Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers, Voorgerechten
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder 4 mooie bladeren van de kool en snij de nerf er uit.
  • Kook deze 3 minuten in kokend water en leg ze hierna op keukenpapier.
  • Snijd de pastinaak in grove reepjes en meng deze met honing,tijm,wat olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Leg deze op een ovenschaal en rooster ze ca.25minuten in de voorverwarmde oven, samen met de Wellingtons.
  • Bak voor de vulling van de Wellingtons,de paddestoelen en de knoflook en voeg na 2 minuten de Reepjes licht gekruid en de Cuisine toe.
  • Kook dit in tot een mooie romige massa.
  • Neem een bakvormpje ,inhoud ca. 200ml of koffiekopje en plaats hierin eerst huishoudfolie, daarna het bladerdeeg en dan het koolblad zonder nerf.
  • Vul de kopjes vervolgens met het mengsel van de paddenstoelen.
  • Vouw de kool en het bladerdeeg dicht.
  • Leg er nog een stukje kool bovenop zodat de vulling er niet uitvalt.
  • Keer daarna de kopjes om op een ovenschaal met vetvrij papier, en haal het kopje en de folie er weer af.
  • Bak deze Wellingtons ca. 25 minuten in de oven op 200°C, bij de pastinaak.
  • Snijd de rest van de kool fijn, fruit de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie en smoor daarna de kool met de ui tot beetgaar.
  • Breng de kool op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer met de pastinaak en de gesmoorde groene kool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sheperd’s pie

Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij alle groente in blokjes van een halve centimeter en laat ze ongeveer 10 minuten smoren in de olijfolie in een pan met een zware bodem.
  • Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg als laatste de bouillon, de gesnipperde rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Doe vervolgens het deksel op de pan en laat dit geheel op een laag vuur pruttelen.
  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.
  • Voeg hier voldoende Cuisine aan toe tot het een mooie gladde puree wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het gehakt in een ovenschaal met daarop de aardappelpuree.
  • Maak met een vork ruitjes in de puree.
  • Plaats de schaal ca.8minuten onder de gril,totdat de puree een krokante korst heeft.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coconut Carnaval

origineel van The Coconut Grove in Londen waar ook een echte coctail computer de mizxes doseerde
Land van herkomst: Engeland

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garneer met een stuk banaan .
  • Voeg eventueel nog een scheutje (5ml!
  • ) kokossiroop toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Planters Punch

Origine
Punches zijn er in alle soorten en maten, met of zonder alcohol. Oorspronkelijk ontstaan in India en daarna in Engeland populair gewor­den. Punches worden vaak in grote schalen klaargemaakt, met als kenmerk veel fruit. De Planters Punch heeftal zijn roots in Jamaica, hoewel het Planters hotel in Charleston, South Carolina ook de uitvinding claimt.
Land van herkomst: Engeland, India

ingrediënten

Tips / Opmerkingen

schenk in een glas gevuld met ijs en garneer met een stuk ananas en een maraschinokers.
Het orginele recept gebruikt ook een paar druppels Angostura bitters.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bermuda Pound Cake

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Cake, Zuidvruchten
Land van herkomst: Engeland
Auteur: Lady Mason

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng bloem en boter samen.
  • Splits de eieren en houd 2 eiwitten apart voor de glazuur.
  • Roer eidooiers goed met de suiker en voeg er de geklopte eiwitten aan toe en doe het dan bij de bloem en boter.
  • Rol de vruchten goed door bloem en vermeng ze met de rest.
  • Doe er nootmuskaat en cognac naar smaak bij.
  • Bak in heel zachte oven, en bedek na afkoeling met glazuur.