Maanzaad Scones
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels suiker
- 25 g boter
- 75 ml karnemelk plus nog wat om te bestrijken
- 1 ei losgeklopt
- 1 eetlepel maanzaad
- aardbeienjam
- 125 gr mascarpone
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 225 ºC.
- In kom bakmeel met suiker en mespunt zout mengen.
- Met vingertoppen boter door meel wrijven, zodat kruimelige massa ontstaat.
- Karnemelk en helft van ei erbij schenken (andere helft wordt niet gebruikt).
- Maanzaad toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden.
- Als deeg iets te vochtig is, beetje extra bakmeel toevoegen.
- Op met bloem bestoven werkvlak deeg met de hand uitdrukken tot lap van ca. 2 cm dik.
- Met uitsteekvorm 6 cirkels uit deeg steken.
- Deegrondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, bestrijken met beetje karnemelk en in midden van oven in 15-20 minuten gaar en lichtbruin bakken
Tips / Opmerkingen
Scones lauw of koud serveren met jam en mascarpone.