Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte kip kerrie Madras met yoghurt en seroendeng

Recept categorieën: Kip
Land van herkomst: India, Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie.
  • Voeg de kipkreepjes toe en marineer 5 minuten.
  • Verhit een wok.
  • Wok de kipreepjes (zonder olie) 5 minuten.
  • Voeg de groenten en 2 eetlepels seroendeng toe en wok nog 5 minuten.
  • Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
  • Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
  • Schep de rijst in de kommen of diepe borden.
  • Verdeel de kip kerrie madras erover, schep de yoghurt erop en strooi de rest van de seroendeng erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er lekker frisse Conimex Smaakmakers Atjar taugé en Knapperige plakken Conimex Kroepoek Naturel.
Variatietip:
Voeg met de sausmix en het water ook 4 el grofgehakte munt aan het gerecht toe. Bestrooi het voor het serveren met een paar kleine blaadjes munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase kerrieschotel met kip en krieltjes

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bloemkoolroosjes indien nodig kleiner snijden.
  • In pan met ruim water sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Krieltjes verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Kerriesaus, rozijnen en krieltjes door kip scheppen.
  • Saus ca 5 minuten verwarmen.
  • Groenten afgieten en overdoen in schaal.
  • Kerriesaus erover scheppen en garneren met koriander.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels

Allerhande 2002
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: India
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden.
  • Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen.
  • Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden.
  • Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm.
  • Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen.
  • Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rooster laten afkoelen.
  • Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olijven afgieten.
  • Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
  • Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren.
  • Soep pureren.
  • Sherry erdoor roeren.
  • Soep verwarmen, in soepterrine schenken.
  • Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten.
  • Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tandoori tofu met een frisse komkommer salade

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

Tandori tofu:

  • Verwarm de oven of grill voor op 220 °C.
  • Snij de blokken tofu in 8 stukjes.
  • Maak een marinade van de tandoori pasta, yoghurtvariatie en het sap van een ½ citroen en besmeer de tofu hiermee.
  • Bak de tofu ongeveer 10 minuten in de oven/grill totdat hij goudbruin is gekleurd.

Komkommer salade:

  • Snij de komkommer in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de zaadlijst.
  • Snij vervolgens de komkommer in hele dunne plakjes.
  • Breng op smaak met zout en peper, zoete chili saus en rijst azijn.
  • Serveer de tandoori tofu en de komkommer salade met naanbrood of basmati rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Samosa’s met mint-yoghurt dip

Recept categorieën: Hapjes, Warme hapjes, Zuivel
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C graden.
  • Snipper de uien, knoflook en gember fijn.
  • Verwarm een koekenpan met een scheut Bakken & Braden en voeg de uien, knoflook en gember toe.
  • Smoor deze tot ze glazig worden.
  • Voeg het komijn- en korianderpoeder, de tomaten puree en het Alpro® soya Fijngehakt hier aan toe en kook het 1 minuut.
  • Doe er daarna de kokosmelk bij en kook het geheel in tot een dikke massa.
  • Voeg als laatste de doperwten toe en breng het geheel op smaak met zout & peper.
  • Snijd het filodeeg in banen van 5cm en smeer ze in met een beetje Bakken&Braden.
  • Maak driehoekige pakketjes met de vulling en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • Bak ze ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
  • Maak ondertussen de mint-yoghurt dip: snipper de mint fijn en meng dit door de Alpro® soya Variatie op yoghurt, samen met de suiker en azijn.
  • Breng de dip op smaak met zout en peper.
  • Presenteer de samosa’s met de mint-yoghurt dip. Heerlijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase Korma met rijst en komkommer raïta

Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

• Rijst:

Raïta:

Bereidingswijze

Curry:

  • Snipper de uien, knoflook en gember fijn.
  • Verwarm de kaneel, kardemom, en kruidnagels 1 minuut in een koekenpan met 2 eetlepels Bakken & Braden en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
  • Voeg na 8 minuten de rest van de specerijen toe en laat ze 1 minuut mee koken.
  • Voeg vervolgens het blik tomaten en de 250 ml water toe en kook het 15 minuten op een laag vuur.
  • Verwijder het kaneelstokje, de kardemompeulen en de kruidnagels.
  • Bewaar de curry in potjes voor toekomstig gebruik in de koelkast of vriezer.

Korma met rijst en raïta:

  • Halveer de champignons en bak ze 5 minuten in een koekenpan en voeg daarna de Pittige Reepjes en de Cuisine toe.
  • Voeg daarna, naar smaak, de currysaus toe, met wat zout en peper.
  • Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Doe voor de rijst alle benodigde ingrediënten in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Bedek de pan vervolgens met een deksel en laat de rijst op laag vuur 15 minuten pruttelen.
  • Maak de rijstkorrels voorzichtig los met een vork.

Voor de raïta:

  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten van de raïta toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Rijstsalade:

Bereidingswijze

  • Doe de rijst met 350 ml water in een steelpan.
  • Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag.
  • Laat het in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  • Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de fijn gesneden paprika toe aan de gare rijst.
  • Klaar is je rijstsalade!
  • Snipper de gember en de knoflook en meng het met andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Snijd de ingrediënten voor de spies in grove stukken van ca. 2cm en leg ze in de marinade.
  • Verwarm de BBQ of de grill voor.
  • Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu.
  • Grill de spiesen in 5 minuten om en om.
  • Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 graden.
  • Presenteer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade over heen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mini broccolitaartjes

Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 12 personen
Auteur: Alprosoya.nl

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C of stand 4.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze beetgaar.
  • Verhit Alpro soya Bak en Braad in een pan en fruit de rode ui met de kruiden (zonder de korianderblaadjes).
  • Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Meng er de gesneden korianderblaadjes door.
  • Vet kleine taartvormpjes in met Alpro soya Bak en Braad en leg
  • er een plakje deeg in.
  • Prik op de bodem gaatjes.
  • Leg er de gekruide broccoliroosjes in.
  • Meng de Alpro soya Cuisine met de Alpro soya Yofu Nature en schenk dit over de broccoli.
  • Bak de taartjes 15 minuten en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Planters Punch

Origine
Punches zijn er in alle soorten en maten, met of zonder alcohol. Oorspronkelijk ontstaan in India en daarna in Engeland populair gewor­den. Punches worden vaak in grote schalen klaargemaakt, met als kenmerk veel fruit. De Planters Punch heeftal zijn roots in Jamaica, hoewel het Planters hotel in Charleston, South Carolina ook de uitvinding claimt.
Land van herkomst: Engeland, India

ingrediënten

Tips / Opmerkingen

schenk in een glas gevuld met ijs en garneer met een stuk ananas en een maraschinokers.
Het orginele recept gebruikt ook een paar druppels Angostura bitters.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase wortelsoep

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: India
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Calorieën: 470kcal

ingrediënten

eventueel

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in stukken snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui en roerbakmix circa 5 minuten bakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen in keukenmachine wortelen met vocht pureren.
  • Currypasta door groente in pan roeren.
  • 1 Liter water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten koken.
  • Eventueel laatste minuut tofu erdoor roeren en meewarmen.
  • Soep in kommen scheppen en zure room erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de soep eventueel extra met fijngehakte koriander.

Nutrition

Calorieën: 470kcal | koolhydraten: 27g | Eiwit: 17g | Vet: 33g