Gewokte kip kerrie Madras met yoghurt en seroendeng
ingrediënten
- 400 g pandan rijst
- 1 pakje Conimex Mix voor Ajam Kerrie Madras
- Conimex Wok Olie
- 500 g kipreepjes
- 600 g Oosterse roerbakgroenten
- 4 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels Conimex Seroendeng
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie.
- Voeg de kipkreepjes toe en marineer 5 minuten.
- Verhit een wok.
- Wok de kipreepjes (zonder olie) 5 minuten.
- Voeg de groenten en 2 eetlepels seroendeng toe en wok nog 5 minuten.
- Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
- Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
- Schep de rijst in de kommen of diepe borden.
- Verdeel de kip kerrie madras erover, schep de yoghurt erop en strooi de rest van de seroendeng erover.
Tips / Opmerkingen
Serveertip:
Geef er lekker frisse Conimex Smaakmakers Atjar taugé en Knapperige plakken Conimex Kroepoek Naturel. Variatietip:
Voeg met de sausmix en het water ook 4 el grofgehakte munt aan het gerecht toe. Bestrooi het voor het serveren met een paar kleine blaadjes munt.
Geef er lekker frisse Conimex Smaakmakers Atjar taugé en Knapperige plakken Conimex Kroepoek Naturel. Variatietip:
Voeg met de sausmix en het water ook 4 el grofgehakte munt aan het gerecht toe. Bestrooi het voor het serveren met een paar kleine blaadjes munt.