Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Alom Gobi

bloemkool uit India, Heerlijk gegeten bij mijn zus.
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak komijnzaad een paar minuten aan.
  • Voeg knoflook en gember toen roer de aardappelen erbij.
  • Nu de kurkuma toevoegen met de tomaatstukjes en de ketoembaar met de chilipoeder.
  • Voeg nu de bloemkool toe en verhit heel even op hoog vuur samen met een scheut water
  • Nu het geheel laten sudderen voor 10 minuten.
  • Voeg een paar minuten voor tijd de graag massala toe
  • De curry hoort niet nat te zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveer dit samen met rijst en een chutney.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Shrikand van Christine Brekelmans

Indiase hangop
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: India

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de theedoek uit en goed wringen
  • Leg deze in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
  • 1 nacht laten uitlekken, goed afgedekt.
  • Verwarm de melk met de kardemom en saffraan, tot het net niet kookt.
  • Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
  • Laat 20 min afkoelen en schep de uitgelekte yoghurt in de kom erbij.
  • Schil de mango’s en in blokjes snijden.
  • Hak de noten grof.
  • De de hangop in schaaltjes, bestrooi met de mango en noten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango lassi

Indiaas yoghurtdrankje
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Zuivel
Land van herkomst: India

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de mango en snijd in kleine stukjes.
  • Als je mangopuree of diepvriesmango gebruikt, kun je deze stap overslaan.
  • Pureer de mango en voeg de yoghurt, suiker en kardemom toe.
  • Leg de saffraan even in water en voeg dan ook de saffraandraadjes toe.
  • Blend tot een egaal geheel.

Is het nog te dik?

  • Giet er dan een klein beetje (plantaardige) yoghurt bij.
  • Schenk in 2 glazen en garneer met gedroogde rozenblaadjes en grof gehakte pistache nootjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pappadums met komkommerdip

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: India
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer schillen, in de lengte halveren en met theelepel zaadlijsten eruit schrapen.
  • Komkommer grof raspen en met komijn door yoghurt mengen.
  • Dip op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Paprikapoeder erover strooien.
  • Elke pappadum in 8 repen breken of knippen.
  • In wok of frituurpan olie verhitten en hierin telkens 8 pappadum repen in enkele seconden
  • knapperig en goudbruin bakken.
  • Pappadums op keukenpapier laten uitlekken en serveren met komkommerdip.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipcurry met paksoi

AllerHande 2006
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: India
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren.
  • Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin.
  • Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar.
  • Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een flinke schep volle yoghurt.
Vegetariërs kunnen in plaats van kip tofu of vegetarische roerbakblokjes gebruiken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipcurry AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een grote braadpan en fruit hierin de uien en knoflook op laag vuur in 5
  • minuten glazig.
  • Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee.
  • Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 minuten lichtbruin.
  • Snijd de broccoli in roosjes van de stronk.
  • Schil de stronk en snijd hem in plakjes.
  • Snijd de aardappels in blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 minuten gaar worden.
  • Voeg na 20 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry.
  • Breng de curry op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst, een schep Griekse yoghurt en korianderblaadjes.
Schep de helft van de afgekoelde curry in een grote diepvriesbak.
Sluit de bak af en vries de curry in.
Bevroren curry kun je twee maanden bewaren.
Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur.
Deze hoeveelheid curry is bedoeld voor 2 x 4 personen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte kip kerrie Madras met yoghurt en seroendeng

Recept categorieën: Kip
Land van herkomst: India, Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie.
  • Voeg de kipkreepjes toe en marineer 5 minuten.
  • Verhit een wok.
  • Wok de kipreepjes (zonder olie) 5 minuten.
  • Voeg de groenten en 2 eetlepels seroendeng toe en wok nog 5 minuten.
  • Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
  • Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
  • Schep de rijst in de kommen of diepe borden.
  • Verdeel de kip kerrie madras erover, schep de yoghurt erop en strooi de rest van de seroendeng erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er lekker frisse Conimex Smaakmakers Atjar taugé en Knapperige plakken Conimex Kroepoek Naturel.
Variatietip:
Voeg met de sausmix en het water ook 4 el grofgehakte munt aan het gerecht toe. Bestrooi het voor het serveren met een paar kleine blaadjes munt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase kerrieschotel met kip en krieltjes

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bloemkoolroosjes indien nodig kleiner snijden.
  • In pan met ruim water sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Krieltjes verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Kerriesaus, rozijnen en krieltjes door kip scheppen.
  • Saus ca 5 minuten verwarmen.
  • Groenten afgieten en overdoen in schaal.
  • Kerriesaus erover scheppen en garneren met koriander.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels

Allerhande 2002
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: India
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden.
  • Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen.
  • Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden.
  • Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm.
  • Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen.
  • Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rooster laten afkoelen.
  • Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olijven afgieten.
  • Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
  • Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren.
  • Soep pureren.
  • Sherry erdoor roeren.
  • Soep verwarmen, in soepterrine schenken.
  • Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten.
  • Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tandoori tofu met een frisse komkommer salade

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

Tandori tofu:

  • Verwarm de oven of grill voor op 220 °C.
  • Snij de blokken tofu in 8 stukjes.
  • Maak een marinade van de tandoori pasta, yoghurtvariatie en het sap van een ½ citroen en besmeer de tofu hiermee.
  • Bak de tofu ongeveer 10 minuten in de oven/grill totdat hij goudbruin is gekleurd.

Komkommer salade:

  • Snij de komkommer in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de zaadlijst.
  • Snij vervolgens de komkommer in hele dunne plakjes.
  • Breng op smaak met zout en peper, zoete chili saus en rijst azijn.
  • Serveer de tandoori tofu en de komkommer salade met naanbrood of basmati rijst.