Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse nori omeletrolletjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Ei, Voorgerechten
Land van herkomst: Japan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom eieren met 2 eetlepels water en een snufje zout en peper loskloppen.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Helft van eimengsel erin schenken en helft van sesamzaadjes erover strooien.
  • Ei in ca. 3 minuten laten stollen.
  • Omelet uit pan op bord laten glijden.
  • Op dezelfde manier tweede omelet bakken.
  • Noriblaadjes op omeletten leggen.
  • Omelet met nori oprollen.
  • Omeletten met scherp mes in plakken van ca. 5 cm breed snijden.
  • Gember schillen en raspen.
  • Sojasaus met 4 eetlepels water verdunnen.
  • Gember erdoor roeren, op smaak brengen met peper en saus in vier schaaltjes schenken.
  • Schaaltjes met dipsaus op borden zetten.
  • Waterkers ernaast leggen.
  • Omeletrolletjes rechtop erop zetten.

Tips / Opmerkingen

Norivellen zijn dunne velletjes gedroogd en geroosterd zeewier,die gebruikt worden voor het maken van sushi.
Ze geven dit gerecht een heel eigen smaak.
U kunt de nori in dit gerecht vervangen door blaadjes waterkers.
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse kipspiesjes met pruimen

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fruit, Kip
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen
Calorieën: 75kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • Knoflook pellen en boven kom uitpersen.
  • Gemberwortel schillen en erboven raspen.
  • Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren.
  • Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken.
  • Pruimen in vieren snijden.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen.
  • Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven.
  • Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.

Nutrition

Calorieën: 75kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 6g | Vet: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Sushi met gerookte kip

Recept categorieën: Hapjes, Kip, Rijst, Sushi
Land van herkomst: Japan
porties: 16 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst bereidingstijd volgens aanwijzing op
  • verpakking. Azijn, suiker en zout erdoor roeren en
  • rijst onafgedekt laten afkoelen. Twee stukken
  • plasticfolie uitspreiden en op elk stuk velletje
  • nori met korte kant naar voren leggen. Rijst
  • erover verdelen, hierbij langs achterste rand ca.
  • 4 cm vrijlaten. Streep van kipreepjes iets voor
  • midden in breedte op rijst leggen, dun met
  • wasabipasta bestrijken, uireepjes erop leggen.
  • Sesamzaadjes over rijst strooien. Met behulp van
  • folie nori met rijst en vulling strak oprollen,
  • beginnen aan kant tegenover onbedekte rand. Van
  • sushirollen aan elke kant met scherp mes uiteinden
  • bijsnijden. Rollen elk in 8 plakjes snijden. Sushi
  • op schaal serveren met sojasaus als dipsaus in
  • schaaltje erbij.

Tips / Opmerkingen

35 bereidingstijd

Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Japan
porties: 16
Calorieën: 75kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéstokjes ca.
  • 10 minuten in bakje koud water leggen.
  • Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm snijden.
  • Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken.
  • In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen.
  • Suiker al roerend oplossen.
  • In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen.
  • Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
  • Spiesjes bestrijken met olie en in grillpan in ca.
  • 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren.
  • Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje.
  • Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Vrolijk: Je kunt de kipspiesjes kleuriger maken met blokjes gele en rode paprika van ca. 2 cm ertussen.

Nutrition

Calorieën: 75kcal | koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vet: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Buta no kaku-ni

gestoofd varkensvlees
Recept categorieën: Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak of snijd het varkensvlees in hanteerbare stukken en stoom deze 30 minuten in een stoompan.
  • Haal het vlees eruit, leg het in een grote pan.
  • Voeg water toe, tot het onderstaat, en de gember.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Schuim de vloeistof af.
  • Leg een drijvend deksel in de pan en laat het vlees bij zo min mogelijk hitte 2 uur zachtjes sudderen, tot het volkomen gaar is.
  • Voeg zo nodig wat water toe.
  • Laat het vlees goed uitlekken, spoel het af onder koud stromend water en laat het tenminste 3 uur, maar liever een nachtje, in de koelkast rusten.
  • Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Snijd het vlees in stukjes van ca. 3 x 6 cm.
  • Bak het vlees in een niet ingevette koekenpan rondom lichtbruin.
  • Leg het gebakken vlees in een pan.
  • Schenk de dashi over het vlees.
  • Voeg de suiker, de sojasaus, de sake en de mirin toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Draai de hittebron laag, leg een drijvend deksel in de pan en laat het gerecht 30 à 40 minuten sudderen, tot de vloeistof grotendeels is verdampt.
  • Leg op ieder bord enkele stukjes vlees en schep er wat van de ingekookte vloeistof over.
  • Serveer het gerecht met wat mosterd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki kabeljauw

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe, voor de marinade, de ui, sojasaus, gemberjam, wijn en olie bij elkaar en roer goed.
  • Leg de kabeljauw op een ovenrek met de velkant omlaag.
  • Verdeel de helft van de marinade met een kwastje over de bovenkant van de vis.
  • Grill de vis 7 minuten.
  • Verdeel nu de rest van de marinade over de vis en grill nog eens zeven minuten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki kabeljauw

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe, voor de marinade, de ui, sojasaus, gemberjam, wijn en olie bij elkaar en roer goed.
  • Leg de kabeljauw op een ovenrek met de velkant omlaag.
  • Verdeel de helft van de marinade met een kwastje over de bovenkant van de vis.
  • Grill de vis 7 minuten.
  • Verdeel nu de rest van de marinade over de vis en grill nog eens zeven minuten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse Hapjes

Recept categorieën: Hapjes, Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sushirijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Shii-takes schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Plakjes 2-3 minuten koken in suiker, sojasaus en sherry.
  • Shii-takes laten afkoelen.
  • Eieren loskloppen met mespunt wasabipoeder.
  • Selderij fijn knippen.
  • Selderij en garnalen door ei roeren.
  • In kleine koekenpan boter verhitten.
  • Dikke omelet bakken van ei.
  • Omelet laten afkoelen.
  • Omelet in 6 stukjes snijden.
  • Norivellen in vieren delen.
  • Sushirijst in 12 porties verdelen.
  • Porties samendrukken tot ovaalvormig bolletje en op nori leggen.
  • Shii-takes over 6 rechthoekjes verdelen.
  • Omelet over andere rechthoekjes verdelen.
  • Tot serveren koel bewaren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oesterzwammen met soja-sesamdip

Snel te maken.
Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom mayonaise, sojasaus, chilisaus en sesamzaadjes tot dip mengen.
  • Oesterzwammen schoonvegen, grote exemplaren halveren.
  • Aan tafel telkens oesterzwam aan fonduevork steken en in hete olie in 1-2 minuten goudbruin bakken.
  • Gefrituurde oesterzwammen door soja-sesamdip halen.

Tips / Opmerkingen

Andere paddenstoelen: Dit gerechtje is ook lekker met andere paddenstoelen. Neem
bijvoorbeeld eens kastanjechampignons, grotchampignons, repen portobello of in het seizoen
cantharellen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvlees teriyaki met wilde rijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten en uien 3 minuten roerbakken.
  • Vlees toevoegen en nog 3 minuten roerbakken.
  • Groente erbij scheppen en nog 3 minuten roerbakken.
  • Woksaus erbij schenken en nog 1 minuut meewarmen.
  • Wokschotel over vier borden verdelen.
  • Met rijst serveren.