Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde olijven

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Snijd de rucola en de tomaatjes grof.
  • Meng alle ingrediënten en laat de smaken 30 minuten intrekken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde champignons

Recept categorieën: Groenten, Hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 18 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 C.
  • Was de champignons en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de steeltjes klein.
  • Rasp de kaas.
  • Vermeng de port, het paneermeel en de kaas.
  • Snijd het tomaatje fijn en roer door het kaasmengsel.
  • Snijd de bosui heel fijn.
  • Verhit een beetje olie.
  • Bak daarin de steeltjes van de champignons met de bosui en de knoflook goudbruin.
  • Roer de groente door het kaasmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de champignons met het mengsel en zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
  • Serveer op een mooi schaaltje.

Tips / Opmerkingen

Warm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld witlofschuitje

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 24 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de pit uit de dadels en snijd ze heel fijn.
  • Hak de noten fijn.
  • Meng de dadels, yoghurt (of roomkaas) met de noten.
  • Snijd de onderkant van de witlofstronkjes weg.
  • Haal zes blaadjes van elke stronk en vul de onderkant met het dadelmengsel.
  • Garneer vlak voor het serveren met het amandelschaafsel.

Tips / Opmerkingen

Serveer koud.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemengd fruit met zure room

Recept categorieën: Dessert
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

Bereidingswijze

  • Pers de citroen uit.
  • Schil al het fruit en snijd het in stukjes.
  • Meng het in een schaal en giet het citroensap en de sinaasappellikeur erover.
  • Dek de schaal af en zet hem koel.
  • Roer de zure room en de yoghurt door elkaar.
  • Serveer het fruit met een beetje van het roommengsel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde rode pepertjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 18 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer de roomkaas, feta en rode pesto door elkaar.
  • Breng op smaak met peper & zout.
  • Vul de pepertjes met het roomkaasmengsel.

Tips / Opmerkingen

Serveer koud

Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoekrol met spinazie

Recept categorieën: Pannenkoeken, Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 8 x3 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los met een beetje zout, peper en chilipoeder.
  • Doe beide meelsoorten bij het ei.
  • Roer met een garde goed door.
  • Voeg langzaam al roerende de melk en het water toe.
  • Klop de olie erdoor.
  • Bak lekkere dunne goudbruine pannenkoeken of gebruik kant-en-klare pannenkoeken.
  • Laat de spinazie ontdooien en daarna in een vergiet uitlekken.
  • Verkruimel de feta.
  • Snijd de tomaatjes fijn.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Meng de feta, tomaatjes, pesto, basilicum en peper & zout door de spinazie.
  • Breng goed op smaak.
  • Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en rol ze op.
  • Snijd elke pannenkoeken in drie schuine stukken.

Tips / Opmerkingen

Serveer warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene salade

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 8 personen
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Was de veldsla grondig.
  • Meng de slasoorten met de maïs.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Garneer de salade met de feta, de geroosterde pitjes en de alfalfa.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk vlak voor het serveren over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sangria van Tina de Vries

Land van herkomst: Mediterraan, Spanje
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de aardbeien.
  • Halveer de druiven en verwijder eventuele pitjes.
  • Schenk de rosé en de dubbel friss in een karaf samen met het fruit.
  • Schenk in een wijnglas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige doperwtensoep

Recept categorieën: Groenten, Soep
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 6 personen
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Verhit een beetje olie in een soeppan.
  • Voeg de bosui toe en bak enkele minuten.
  • Pers de knoflook erbovenuit en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de bevroren doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep en zet de pan weer op het vuur.
  • Roer de room erdoor.
  • Breng op smaak met zout & peper.
  • Schenk de soep in kleine kommetjes.
  • Garneer met een blaadje munt.

Tips / Opmerkingen

Warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortel Kaaskroketjes

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Warme hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 12 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

Bereidingswijze

  • Werk heel zorgvuldig.
  • Schil de wortel, snijd in stukken en kook ze gaar.
  • Laat ze goed drogen en prak ze fijn.
  • Rasp de cheddar.
  • Hak de bosuitjes fijn.
  • Splits de eieren.
  • Meng de wortelpuree, de geraspte kaas, de gehakte bosuitjes goed door elkaar.
  • Roer vervolgens de 2 eidooiers erdoor en de kruiden.
  • Als laatste het paneermeel toevoegen.
  • Laat het mengsel circa 30 minuten staan (of bewaar een aantal uren in de koelkast).
  • Verdeel het mengsel in 12 kleine 'worstjes' en rol deze tot een stevig geheel.
  • Klop de eiwitten luchtig.
  • Bestrooi een bord met paneermeel.
  • Wentel de worstjes door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  • Verhit een royale bodem olie in een diep pannetje en bak de kroketjes rondom bruin.
  • Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Tips / Opmerkingen

Serveer warm.