Recept afdrukken
No ratings yet

Zomersalade met brood en witte kaas

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In broodrooster of onder grill shoarmabroodjes lichtbruin roosteren.
  • Broodjes in kleine stukken scheuren, in schaal leggen en besprenkelen met citroensap. Komkommer, tomaat, ui, kaasblokjes en koriander in schaal scheppen.
  • Olie erover schenken en salade voorzichtig omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Salade over vier borden verdelen

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamrolletjes met groenten

Allerhande 2003
Recept categorieën: Borrelhapjes, Varkensvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 16 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Courgette in lange, dunne reepjes snijden.
  • Reepjes in diep bord leggen, dressing erover schenken en 5 min. marineren.
  • Paprika's laten uitlekken en in 8 repen verdelen.
  • Plakken achterham op snijplank leggen en in lengte dubbelvouwen.
  • Aan smalle kant van elke plak ham reep paprika en blaadje basilicum leggen.
  • Ham oprollen en samen met olijf aan cocktailprikker steken.
  • Plakjes rauwe ham op snijplank leggen.
  • Aan smalle kant van elke plak enkele reepjes courgette en reepje kaas leggen.
  • Ham stevig om courgette wikkelen en samen met tomaatje aan cocktailprikker steken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde visfilet met ansjovissaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen. Helft van de kaasblokjes op een vel aluminiumfolie leggen.
  • Paprika in repen snijden en op kaasblokjes leggen.
  • Folie eromheenvouwen tot bakje (bovenkant moet openblijven).
  • Stokbrood halveren, elke helft 3 inkepingen geven en inkepingen vullen met kruidenboter.
  • Brood verpakken in folie, op rooster leggen en 7 min. onder hete grill roosteren.
  • Na 3 min. kaaspakketjes erbij leggen.
  • Dressing door veldsla mengen.
  • Brood uit folie nemen en brood en kaaspakketjes op twee borden leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Nootjes pellen.
  • Korst van brood snijden.
  • Brood en nootjes fijn malen.
  • Tapenade erdoor mengen.
  • Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier.
  • Vlees inwrijven met zout en peper.
  • Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden.
  • Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later.
  • Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Fricandeau ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren.
  • Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven.
  • Oven inschakelen op 175 °C.
  • Vlees in ca. 45 minuten gaar braden.
  • Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog ca. 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten.
  • Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren.
  • Jus ca. 2 minuten laten inkoken.
  • Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tian van mediterrane groenten

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Knoflook pellen en halveren.
  • Ui pellen en in 8 parten snijden.
  • Paprika wassen, schoonmakenen in 12 stukken snijden.
  • Aubergine wassen, halveren en in plakken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Groenten in ovenschaal rangschikken.
  • Knoflook erover verdelen.
  • Groenten bestrooien met zout en peper, olie en citroensap erover druppelen.
  • Ovenschaal op rooster in midden van oven schuiven.
  • Groenten ca. 45 minuten laten bakken, zo nu en dan omscheppen.
  • Schaal uit oven nemen.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en door groenten mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie omelet met focacciatoast

Allerhande 2002
Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie in magnetron of pan ontdooien.
  • Chorizo in reepjes snijden.
  • Eieren loskloppen, spinazie en chorizo erdoor roeren.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten, eimengsel erin schenken.
  • Omelet in ca. 10 minuten afgedekt laten stollen.
  • Intussen focaccia in plakken snijden en dun met rest van olie bestrijken.
  • Focaccia in broodrooster bruin roosteren.
  • Omelet met warme focaccia serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaars met gegrilde salsa

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
  • Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Koriander fijnhakken.
  • Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
  • Rest van olie erover sprenkelen.
  • Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen.
  • In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout.
  • Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde champignons

Recept categorieën: Groenten, Hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 18 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 C.
  • Was de champignons en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de steeltjes klein.
  • Rasp de kaas.
  • Vermeng de port, het paneermeel en de kaas.
  • Snijd het tomaatje fijn en roer door het kaasmengsel.
  • Snijd de bosui heel fijn.
  • Verhit een beetje olie.
  • Bak daarin de steeltjes van de champignons met de bosui en de knoflook goudbruin.
  • Roer de groente door het kaasmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de champignons met het mengsel en zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
  • Serveer op een mooi schaaltje.

Tips / Opmerkingen

Warm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde olijven

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Snijd de rucola en de tomaatjes grof.
  • Meng alle ingrediënten en laat de smaken 30 minuten intrekken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemengd fruit met zure room

Recept categorieën: Dessert
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

Bereidingswijze

  • Pers de citroen uit.
  • Schil al het fruit en snijd het in stukjes.
  • Meng het in een schaal en giet het citroensap en de sinaasappellikeur erover.
  • Dek de schaal af en zet hem koel.
  • Roer de zure room en de yoghurt door elkaar.
  • Serveer het fruit met een beetje van het roommengsel.