Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Smoor djawa

Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees inwrijven met zout, peper en nootmuskaat, bakken in wat olie en dan ketjap plus een kopje water toevoegen.
  • Deksel op de pan doen en het vlees laten smoren totdat het vocht tot de helft is ingekookt.
  • Ui, knoflook, kruidnagel en aardappel fruiten en bij het vlees voegen.
  • Doe er het assemwater bij, sudder totdat het vocht is ingekookt en het vlees gaar is

Tips / Opmerkingen

Serveer bij witte rijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Smeerpopjes

Recept categorieën: Brunch, Fruit, Lunch
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de bananen en prak ze fijn.
  • Vermeng de banaan met de bloem, de eieren en wat melk.
  • Maak van het geheel een dik beslag.
  • Verhit wat olie en bak hierin koekjes van het formaat 'drie in de pan'.
  • Vooral op vrij matig vuur, zachtjes bakken.
  • Bestrooi de koekjes met suiker en kaneel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Shuan yangrou

vuurpot met schapenvlees
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in grote dunne plakken.
  • Verdeel de kool in gelijke stukken en maak de spinazie schoon.
  • Snijd de tofu in ± 20 plakjes.
  • Week de mihoen een paar minuten in kokend water en laat die uitlekken.
  • Verdeel alle ingrediënten op aparte borden of schalen en zet ze rond de fonduepan.
  • Terwijl u de helft van de bouillon aan de kook brengt, kan iedereen op tafel met de hierboven
  • vermelde ingrediënten zijn eigen dipsaus samenstellen.
  • Dompel een plakje vlees met behulp van eetstokjes ±½ minuut in de bouillon, laat het even
  • uitlekken en doop het in de zelfgemaakte dipsaus.
  • Wissel dat af met groenten, tofu en mihoen.
  • De bouillon moet wel blijven koken: vul eventueel aan met de rest van de bouillon.
  • Blijft er een bouillon over, maak daar dan een lekkere soep van, of drink de bouillon op zoals hij is.

Tips / Opmerkingen

Traditioneel wordt dit gerecht in een grote koperen pan op een houtskoolvuur klaargemaakt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met courgette uit de wok

AllerHande 2006
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu in plakjes van s cm dik snijden.
  • Tofu in schaal leggen en 4 eetlepels sojasaus erover schenken.
  • Tofu 5 minuten marineren, plakjes af en toe keren.
  • Tofu uit sojasaus nemen (marinade bewaren!) en droogdeppen met keukenpapier.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en knoflook en gember zachtjes bakken tot geur vrijkomt.
  • Courgette en bosuitjes toevoegen en in 5 minuten beetgaar bakken, regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met 1-2 eetlepels sojasaus en peper.
  • Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en tofu op hoog vuur in 3-4 minuten bruin bakken.
  • Marinade erover schenken en tofu nog 2-3 minuten bakken, tot vocht verdampt is en alle plakjes met glanzend laagje omhuld zijn.
  • Courgette Mengsel op vier borden scheppen en plakjes tofu dakpansgewijs erop leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met witte en wilde rijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki biefstuk met noedels

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van broccoli stronk afsnijden en broccoli in kleine roosjes snijden.
  • Chinese eier mie met broccoli in kokend water in 4-5 minuten gaar koken, af en toe
  • omroeren.
  • Intussen stoneleeks in stukjes van 2 cm snijden en biefstuk dwars op de draad in dunne
  • plakjes snijden.
  • In wok olie verhitten en biefstuk in 2 minuten op hoog vuur rondom dichtschroeien.
  • Stoneleeks en teriyaki marinade door biefstuk scheppen en nog 1 minuut roerbakken.
  • Mie en broccoli afgieten en op bord scheppen.
  • Biefstuk met saus op noedels scheppen en sesamzaad erover strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Dumpling á la tjuctjo

met varkensvlees en waterkastanjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters

ingrediënten

Voor het deeg

Bereidingswijze

  • Laat de paddenstoelen en de garnalen ± 30 minuten in warm water weken.
  • Snijd de paddenstoelen, de garnalen, het vlees, de waterkastanjes en de rettich in blokjes van 7 mm.
  • Roerbak in een hete wok de blokjes vlees, voeg de kastanjes, rettich, suiker, de sesamolie, de chili-olie, het zout en peper toe en roerbak alles ± 1 minuut.
  • Roer het aardappelmeel glad met het water, roer dit door de vulling en laat afkoelen.
  • Snijd de pinda's en de bieslook fijn en meng die door de vulling.
  • Meng de bloem, het aardappelmeel en de reuzel met water tot een glad soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in ± 20 stukjes en rol die uit tot 1 mm dikke cirkels van ± 10 cm doorsnee.
  • Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Soto ajam van AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillon in pan met knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkumà aan de kook brengen.
  • Bouillon 10 minuten op laag vuur laten trekken en boven kom zeven.
  • Intussen eieren in 8 minuten hardkoken, afgieten en onder koud stromend water afspoelen.
  • Eieren pellen en halveren.
  • Bouillon snel laten afkoelen (bijvoorbeeld in bak met ijswater) en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Kip en peultjes erdoor roeren en in 5 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Intussen in kom mihoen in kokend water laten wellen.
  • Mihoen in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen.
  • Taugé en Chinese kool erop leggen.
  • Bouillon met kip en peultjes in borden met mihoen en groenten scheppen.
  • Eipartjes in soep leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken groenten met kipfilet en rijst

AllerHande 2006
Recept categorieën: Kip, Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg aan het kookvocht een
  • kippenbouillonblokje toe.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen, snijd de courgette in drieën en snijd deze ook in de lengte in reepjes.
  • Verhit de olie in een wok, bak als eerste de ui totdat deze glazig ziet.
  • Schep de kipfiletreepjes en de djinten erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn.
  • Schep nu de paprika- en de courgettereepjes bij de kip.
  • Blijf op hoog vuur nog 5-7 minuten omscheppen.
  • Roer de citroenrasp met de peterselie door het groente- en vleesmengsel, breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveer met de rijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakschotel met paksoi

Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een
  • vergiet.
  • Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten bruin.
  • Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 minuten mee.
  • Breng op smaak met de sojasaus, komijn, zout en peper.
  • Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
  • Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes

Tips / Opmerkingen

Voor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.
Liefhebber van pittig?
Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rendang met gele rijst en atjar

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Vlees erbij doen en 1 minuut bakken.
  • Boemboe en kokosmelk toevoegen.
  • Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen.
  • Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen.
  • Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden.
  • In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 theelepel zout en 4 eetlepels water zachtjes aan de kook brengen.
  • Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen.
  • Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen.
  • In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen.
  • Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 minuten laten staan (= atjar).
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Rendang verwarmen en over vier borden verdelen.
  • Rijst en atjar ernaast serveren.