Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Smoor djawa
porties: 4 personen
ingrediënten
- 500 g doorregen rundvlees in blokjes
- 3 stuks ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 stuks geschilde aardappel in blokjes
- 2 eetlepels assemwater
- 4 kruidnagels
- ½ theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- Zout naar behoeven
Bereidingswijze
- Vlees inwrijven met zout, peper en nootmuskaat, bakken in wat olie en dan ketjap plus een kopje water toevoegen.
- Deksel op de pan doen en het vlees laten smoren totdat het vocht tot de helft is ingekookt.
- Ui, knoflook, kruidnagel en aardappel fruiten en bij het vlees voegen.
- Doe er het assemwater bij, sudder totdat het vocht is ingekookt en het vlees gaar is
Tips / Opmerkingen
Serveer bij witte rijst.