Recept afdrukken
No ratings yet

Cha ca thang long

En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Vietnam

Equipment

ingrediënten

Voor de marinade:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
  • Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
  • Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
  • Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
  • Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese Pho

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Vietnam

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de groentebouillon samen met de kruiden en groenten, maar zonder de taugé.
  • Even een 1/2 Uurtje laten garen.
  • Kruidnagel en steranijs eruit en noodles erin.
  • Flink opwarmen.
  • De laatste 2 min de garnalen erbij.
  • Pak diepe borden en leg daarin handje taugé, beetje koriander en 2 zontomaatje.
  • Doe nu de soep erbij.

Tips / Opmerkingen

Samen met stokbrood een lekkere en gezonde maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamees stokbrood met kip en koriander

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brood, Brunch, Kip, Lunch
Land van herkomst: Vietnam
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Broodjes op rooster in midden van de oven in ca. 8 minuten goudbruin bakken. Radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Bosui schoonmaken en schuin in ringen snijden.
  • Cashewnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Broodjes uit oven nemen, even laten afkoelen.
  • Warme broodjes in lengte halveren en beleggen met kip, radijs, bosui,cashewnoten en koriander.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese rolletjes

Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Vietnam
porties: 20 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul.
  • Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor.
  • Stoof alles nog 2 minuten.
  • Breng pittig op smaak met zout en peper.
  • Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn.
  • Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie.
  • Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt.
  • Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
  • Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Banh khoai

blije pannenkoek
Land van herkomst: Vietnam
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de rijstebloem met de eieren en 4 deciliter water en bak hiervan 4 pannenkoeken.
  • Bak de bacon 2 minuten, voeg de garnalen toe en roerbak nog 3 minuten; neem de garnalen en bacon uit de pan.
  • Roerbak de wortels, uien en champignons 5 minuten, doe de taugéerbij en roerbak nog een minuutje.
  • Doe nu de bacon en garnalen er terug in en roer de sla erdoor.
  • Schep dit mengsel op de pannenkoeken en serveer met chilisaus.

Tips / Opmerkingen

Happy pancake wordt ook wel "Hue pannenkoek" genoemd. Hue was de oude hoofdstad van Vietnam, waar de koningen woonden. De koninklijke familie hield erg van eten, met name lange diners, bestaand uit veel kleine en prachtig opgediende gerechten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde omelet van Worldcook

Recept categorieën: Ei, Groenten
Land van herkomst: Vietnam
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roerbak de uien, de pepers en de wortelen gedurende een paar minuten.
  • Voeg de papaya en de kool toe en roerbak nog drie minuten.
  • Roer de paddestoelen, de taugé, de sojasaus en de munt er doorheen.
  • Klop ondertussen de eieren los met een halve deciliter water en peper en zout naar smaak en bak hiervan vier omeletten.
  • Leg de omeletten op bordjes, schep het groentemengsel erop en vouw ze dubbel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Do thua

ingemaakte groenten
Recept categorieën: Bewaren, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Vietnam
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Droog de groenten een uur in de oven op 90°c,
  • Laat ze afkoelen en doe ze in een glazen pot.
  • Breng de vissaus aan de kook met de suiker, pepers en knoflook en kook dit 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet dit mengsel over de groenten, laat de pot afkoelen en zet de pot een week in de koelkast alvorens de groenten te serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese slarolletjes met dip

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Vietnam
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Was en droog de slablaadjes.
  • Was en snijd de komkommer in smalle reepjes.
  • Was en halveer de paprika.
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle reepjes.
  • Was en droog de kruidenblaadjes.
  • Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes.
  • Rol elk slablaadje mooi op.
  • Leg op elk bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus of de sojadip bij.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

laat de mensen aan tafel zelf de rolletjes maken. Zet dan naast bovenstaande groenten ook gekookte gepelde garnalen, reepjes krabstick, taugé, verse korianderblaadjes en partjes limoen in bakjes op tafel klaar

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische loempia's

AllerHande 11 2005
Recept categorieën: Warme hapjes
Land van herkomst: Vietnam
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Heerlijk knapperige groenten zitten er in deze loempiaatjes verstopt.
  • Verhit frituurolie in een frituurpan tot 180 ºC.
  • Rasp de wortel en courgette in grove flinters.
  • Snijd de blaadjes de takjes munt fijn en hak de pinda's fijn.
  • Snijd de vellen fillodeeg in de lengte doormidden.
  • Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
  • Verdeel de wortel, courgette en taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
  • Bestrooi de groenten met de pinda's, munt, zout en peper naar smaak.
  • Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie.
  • Frituur de loempia's in 2-3 minuten rondom goudbruin.
  • Serveer er om te dippen zoete chilisaus bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese loempia's

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Vietnam
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

zoete chilisaus (uit een fles) (ik vind deze lekker maar me lief vind de pittige lekker)

    Pittige saus:

    Bereidingswijze

    Bereidingswijze voor de pittige saus:

    • Hak de pepers en de knoflook fijn.
    • Schil de citroen en snijd het vruchtvlees fijn.
    • Pureer deze ingredienten met azijn, 1 eetlepel water, trassi, oestersaus en suiker in een mixer tot een dikke saus.

    Bereidingswijze voor de loempia's:

    • Haal de loempia vellen uit de diepvries, leg er een vochtige doek over.
    • Snijd de wortel, bamboescheuten, witte kool, lente ui en de kip in zeer dunne reepjes.
    • Week de glas noedels of rijst vermicelli in 4 minuten in kokend water met wat zout.
    • Spoel af met koud water en laat uitlekken.
    • Klop ei los in een kom.
    • Verhit 1 eetlepel olie en bak zachtjes de wortel en witte kool tot ze iets zachter worden, voeg dan de bamboescheuten en lente ui erbij en bak heel even mee.
    • Voeg de kip, knoflookpoeder en sojasaus eraan toe en de helft van het losgeklopte ei.
    • Verwarm het geheel en meng de noedels er door.
    • Leg een loempia vel met de punt omhoog en schep er 2 eetlepels vulling op.
    • Vouw eerst de onderste punt naar boven, daarna rechter en linker punt en rol dicht.
    • Smeer de naden in met losgeklopt ei.
    • Frituur op 170C tot de Vietnamese loempia goudbruin zijn.
    • Serveer met een milde chilisaus of pittige saus