Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Parmezaanse Kaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een mengsel van Parmezaanse kaas, broodkruim, citroenrasp, zout en peper.
  • Bestrooi de visfilets aan beide zijden met zout en peper.
  • Klop de eieren los in een diep bord en haal de visfilets aan beide kanten door het ei.
  • Druk de filets stevig in het kaasmengsel.
  • Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan tot ze dampen en bak de filets ongeveer 4 minuten per kant, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

Voor de gemarineerde asperges:

Voor de dressing:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

    Asperges:

    • Laat de asperges uitlekken.
    • Maak de marinade.
    • Leg de asperges hierin voor ongeveer 1/2 uur afgedekt in de koelkast.
    • Maak mooie plukjes van de ham.

    Zalm:

    • Meng de wijn, laurierblad, tijm, zout, peper en limoensap in een pannetje en breng aan de kook, laat dit 10 minuten trekken.
    • Voeg de zalm toe en vul aan met heet water totdat de zalm net onder water staat.
    • Pocheer de zalm 1 minuut.
    • Laat de zalm afkoelen in het mengsel.

    Dressing:

    • Meng alle ingrediënten.

    Bereidingswijze:

    • Neem 4 niet al te kleine borden.
    • Haal de asperges uit de marinade en leg ze links op het bord, drapeer er de ham over.
    • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met zeewier en limoenpartjes.

    Serveertips:

    • Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.

    Tips / Opmerkingen

    Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
    Geniet van dit heerlijke voorgerecht!

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Duo van gemarineerde asperges en zalm

    Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten, Zalm
    Land van herkomst: Wereldkeuken

    Bereidingswijze

    • Neem 4 niet te kleine borden
    • Haal de asperges uit de marinade en leg links op het bord, drapeer er de ham over
    • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met de zeewier en limoen partjes

    Tips / Opmerkingen

    Serveertips
    Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Terrine van gerookte kipmousse met asperges

    Recept categorieën: Hapjes, Kip
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    porties: 8 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
    • Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
    • In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
    • In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen.
    • Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen.
    • In keukenmachine kipreepjes pureren.
    • Gelatinemengsel, rest van fond, mayonaise en citroensap erdoor mengen.
    • In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen.
    • Op smaak brengen met zout en peper.
    • Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen.
    • Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen.
    • Asperges in lengte erover verdelen.
    • Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen.
    • Mousse voorzichtig op asperges scheppen.
    • In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven.
    • Daarna platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden.
    • Folie verwijderen.
    • Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.

    Tips / Opmerkingen

    150 Voorbereidingstijd, bereidingstijd 20 minuten

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sardinespiesjes met rauwe ham

    Recept categorieën: Hapjes, Varkensvlees, Vis
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 8 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Sardinefilets droogdeppen met keukenpapier en elke filet in plakje ham wikkelen.
    • In koekenpan olie verhitten en omwikkelde sardines in ca.2 minuten lichtbruin bakken.
    • Op keukenpapier laten uitlekken.
    • Aan cocktailprikkers achtereenvolgens tomaatje, olijf en sardientje steken.
    • Op schaal leggen.

    Tips / Opmerkingen

    bereidingstijd 10 minuten

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Roggebroodhapje met biet en zalm

    Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Vis
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    porties: 8 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
    • In ander kommetje bieslook,kappertjes en ½ eetlepel dressing door elkaar scheppen.
    • Biet in 8 plakjes snijden en er met uitsteekvormpje 8 even grote rondjes uitsteken. Plakjes in dressing leggen.
    • Sneetjes roggebrood in vieren snijden en dun bestrijken met mayonaise.
    • Hierop plakjes biet leggen en zalmblokjes erover verdelen.
    • Bieslook en kappertjes erop scheppen.

    Tips / Opmerkingen

    bereidingstijd 10 minuten

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Patésoesjestoren met balsamicosiroop

    Voorbereidingstijd26 minuten
    Bereidingstijd30 minuten
    Recept categorieën: Hapjes
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    porties: 8 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Oven voorverwarmen op 225 °C.
    • Bakplaat bekleden met bakpapier.
    • In pan met dikke bodem 1½ dl water met boter en ½ theelepel zout aan de kook brengen.
    • Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel roeren tot deeg van pan loslaat. Van vuur af eieren een voor een erdoor kloppen.
    • Blijven kloppen tot deeg blazen gaat trekken en mooi glanst.
    • Deeg overdoen in spuitzak met glad mondstuk en op bakplaat 32 toefjes deeg met ca. 2 cm tussenruimte spuiten. In oven soesjes ca. 10 minuten bakken.
    • Oven terugschakelen op 175 °C en soesjes in nog 15 minuten gaar bakken.
    • Soesjes aan onderkant inknippen en in uitgeschakelde oven ca. 3 minuten laten uitdampen.
    • Op taartrooster laten afkoelen.
    • Intussen in pan azijn, port en suiker aan de kook brengen.
    • Suiker al roerend oplossen en mengsel ca.5 minuten zachtjes inkoken tot stroperige saus.
    • Laten afkoelen. In kom slagroom bijna stijfkloppen.
    • Paté en zout naar smaak toevoegen en met mixer tot luchtige massa kloppen.
    • Overdoen in spuitzak.
    • Elk soesje vullen met patéroom.
    • Op schaal soesjes tot piramide opstapelen en balsamicosiroop van bovenaf gelijkmatig over soesjes gieten.
    • Pistachenoten erover strooien.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Minipaprika's gevuld met couscous

    Recept categorieën: Hapjes, Kaas
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 12 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In kom couscous met 125 ml kokend water en zout ca. 6 minuten laten wellen. Paprika's halveren en zaadjes verwijderen.
    • Helften in pan met ruim kokend water en zout in ca. 5-7 minuten beetgaar koken en in een zeef laten uitlekken.
    • In kommetje citroensap, olie, paprikapoeder, zout en peper tot dressing kloppen. Couscous losmaken met vork en uiringetjes, feta, munt en dressing erdoor scheppen.
    • Paprika's royaal vullen met couscous en op schaal zetten.

    Tips / Opmerkingen

    Bereidingstijd: 15 minuten

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Kruidige kipballetjes in tomatensaus

    Recept categorieën: Hapjes, Kip
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    porties: 8 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In kom kipgehakt,ui,piment,pijnboompitten en 1½eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen.
    • In braadpan olie verhitten en balletjes in ca.7minuten rondom bruin en gaar bakken.
    • Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen.
    • Op smaak brengen met zout en peper.
    • Rest van peterselie erover strooien.
    • Warm of koud serveren.

    Tips / Opmerkingen

    Lekker met rijst:
    Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Kruidenkaasmuffins met bosuitjes

    Recept categorieën: Hapjes, Koek, snoep, taart, gebak
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    porties: 12 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Oven voorverwarmen op 200 °C. Muffinvorm invetten.
    • In kom bakmeel met ei, melk en olie tot stevig, glad beslag roeren.
    • Kaas en bosuitjes erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
    • Beslag in muffinholtes scheppen. In midden van oven muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
    • Laten afkoelen tot lauwwarm of koud.