Lasagne met paddestoelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g Parmezaanse kaas stukje
  • zout
  • 4 groene lasagnevellen doosje a 250 g, Grand'Italia
  • 1 bakje oesterzwammen 150 g
  • 1 bakje grotchapignons 250 g
  • 1 bakje cantharellen 100 g
  • 2 eetlepel(s) droge witte wijn
  • 2 ½ eetlepel(s) walnootolie
  • 1 thelepel zwarte en rode peper McCormick
  • 1 zakje waterkers 75 g

Instructies

  • Kaas raspen.
  • In pan met ruim koken water en zout lasagnevellen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
  • Oesterzwammen in dunne reepjes snijden.
  • Champignons in partjes snijden.
  • Cantharellen in plakjes snijden.
  • In pan boter verhitten.
  • Paddestoelen op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 1 minuut iets laten inkoken.
  • Van vuur af 2 eetlepel olie erdoor scheppen en paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en helft van peper.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • Lasagnevellen afgieten en in breedte halveren.
  • Besprenkelen met rest van olie.
  • Waterkers over borden verdelen. 1/3 Deel van paddestoelen op waterkers scheppen.
  • Hierop helft van lasagnevellen leggen.
  • Nogmaals 1/3 deel van paddestoelen op lasagnevellen scheppen.
  • Afdeken met rest van lasagnevellen.
  • Tot slot rest van paddestoelen erop scheppen.
  • Geraspte kaas erover strooien.
  • Bestrooien met rest van peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch