Verfijnde Appelsorbet

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125-150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 citroenen
  • 4 sappige groene appels Granny Smith
  • Een scheutje calvados appelbrandewijn

Instructies

  • Breng de suiker met 3/4 dl water aan de kook.
  • Laat de suiker al roerende oplossen en laat het stroopje vervolgens afkoelen.
  • Pers de citroenen uit en meet 0,7 dl sap af.
  • Was de appels, dep ze droog en snijd ze in vieren.
  • Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Pureer de appels, het suikerstroopje en het citroensap in een keukenmachine.
  • Wrijf het mengsel door een fijne puntzeef voor een zijdezachte textuur.
  • Maak er heerlijk ijs van.
  • Schep een bolletje ijs in een glas en voeg een vleugje calvados toe.
  • Garneer met een schijfje appel.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 1 g | Sugar: 35 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht