Verfijnde Appelsorbet
Ingrediënten
- 125-150 gram fijne kristalsuiker
- 2 citroenen
- 4 sappige groene appels Granny Smith
- Een scheutje calvados appelbrandewijn
Instructies
- Breng de suiker met 3/4 dl water aan de kook.
- Laat de suiker al roerende oplossen en laat het stroopje vervolgens afkoelen.
- Pers de citroenen uit en meet 0,7 dl sap af.
- Was de appels, dep ze droog en snijd ze in vieren.
- Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Pureer de appels, het suikerstroopje en het citroensap in een keukenmachine.
- Wrijf het mengsel door een fijne puntzeef voor een zijdezachte textuur.
- Maak er heerlijk ijs van.
- Schep een bolletje ijs in een glas en voeg een vleugje calvados toe.
- Garneer met een schijfje appel.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 1 g | Sugar: 35 g