Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

AllerHande 04 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden diepvries
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) yoghurt
  • 1 zak aardappelpartjes met schil diepvries, 450 g
  • 4 lekkerbekjes diepvries
  • olie om te frituren

Instructies

  • Frituurolie verhitten.
  • Citroen overlangs halveren, een helft uitpersen en andere helft in partjes snijden.
  • Komkommer in de lengte halveren, zaadjes verwijderen en met kaasschaaf lange repen van komkommer snijden.
  • In schaal komkommerrepen voorzichtig omscheppen met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel kruiden, zout en peper.
  • In kom mayonaise mengen met yoghurt, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel kruiden.
  • Saus iets verdunnen met water en op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappelpartjes goudbruin frituren.
  • In droge koekenpan lekkerbekjes in 3-4 minuten per kant verwarmen.
  • Aardappelpartjes op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout.
  • Lekkerbekjes in de lengte halveren en op elk bord 3 repen vis leggen.
  • Kruidensaus erover verdelen en garneren met citroenpartje.
  • Aardappelpartjes en komkommersalade naast vis scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland