Lekkerbekjes met kruidenmayonaise
AllerHande 04 2005
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 komkommer
- 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden diepvries
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) yoghurt
- 1 zak aardappelpartjes met schil diepvries, 450 g
- 4 lekkerbekjes diepvries
- olie om te frituren
Instructies
- Frituurolie verhitten.
- Citroen overlangs halveren, een helft uitpersen en andere helft in partjes snijden.
- Komkommer in de lengte halveren, zaadjes verwijderen en met kaasschaaf lange repen van komkommer snijden.
- In schaal komkommerrepen voorzichtig omscheppen met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel kruiden, zout en peper.
- In kom mayonaise mengen met yoghurt, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel kruiden.
- Saus iets verdunnen met water en op smaak brengen met zout en peper.
- Aardappelpartjes goudbruin frituren.
- In droge koekenpan lekkerbekjes in 3-4 minuten per kant verwarmen.
- Aardappelpartjes op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout.
- Lekkerbekjes in de lengte halveren en op elk bord 3 repen vis leggen.
- Kruidensaus erover verdelen en garneren met citroenpartje.
- Aardappelpartjes en komkommersalade naast vis scheppen.