Lentebouillon met bloemkool en groenteknikkers

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 courgettes
  • 1 tomaat
  • 1 kip
  • 1 kruidenbuiltje peterselie, tijm en laurier
  • 1 stukje citroen 3 cm lang, 1 cm breed
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gram erwtjes
  • enkele kervelplukjes
  • peper zout

Instructies

  • Maak de wortelen en de courgettes schoon en steek er met een Parijs uitsteeklepeltje kleine balletjes uit (bewaar het afval voor de bouillon).
  • Pel de tomaat, verwijder de pitten en steek met een uitsteekvorm van ± 1 1/2 cm diameter rondjes uit het vruchtvlees (bewaar ook deze resten voor de bouillon).
  • Leg de soepkip in 2 liter water, kruid met peper en zout en breng dit aan de kook.
  • Verwijder zorgvuldig het schuim, voeg er het kruidenbuiltje, het citroenschilletje en de groenteresten aan toe en laat de bouillon ± 2 uur zachtjes trekken.
  • Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in 4 bollen ter grootte van een tennisbal en kook die in licht gezouten water beetgaar.
  • Kook ook de groenteballetjes en de erwtjes, apart, in licht gezouten water beetgaar.
  • Spoel de groenten onder de koude kraan af.
  • Giet de bouillon door een zeef, ontvet hem met een stukje keukenpapier en breng hem opnieuw aan de kook.
  • Schep wat bouillon in een kookpannetje en verwarm er de verschillende groenten in.
  • Schik de bloemkoolbolletjes in het midden van 4 soepborden, leg er de groenteballetjes, de erwtjes en de tomaatrondjes omheen en overgiet met de hete bouillon.
  • Versier tenslotte met enkele plukjes kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep