Lentesoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ liter instantbouillon
  • 125 gram rijst
  • 1 prei
  • een stukje knolselderij
  • ½ bloemkool
  • 4 jonge worteltjes
  • 150 gram verse doperwtjes
  • 50 gram kervel
  • peper zout

Instructies

  • Breng de bouillon met de rijst aan de kook, dek de pan af en zet, zodra de bouillon kookt, het vuur lager.
  • Maak intussen de groenten schoon, snijd de prei in dunne ringen en de knolselderij in stukjes.
  • Hak de geschilde worteltjes in blokjes en verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Dop de erwtjes.
  • Voeg de groenten na 10 minuten bij de bouillon en laat, zonder deksel, nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de topjes van de kervel, was ze, doe ze met een pollepel bouillon in een kom en mix ze fijn.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er de kervel door.
  • Warm de soep nog even door, zonder haar te laten koken en dien direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep