Lentetimbaal

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 groene asperges
  • zout peper
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 sjalot
  • 100 gram gekookte beenham vleeswaren
  • ¾ dl crême fraiche
  • 1 dl droge witte wijn Elzas Pinot Blanc
  • 1 ¼ dl slagroom
  • 4 bakringen doorsnee ± 10 cm

Instructies

  • Snijd ± 2 cm van de onderkanten van de asperges af en kook de asperges in kokend water met zout in ± 8 minuten beetgaar.
  • Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
  • Pel de sjalot.
  • Pureer de beenham met de sjalot en de crème fraîche in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Verwarm de wijn in een steelpan.
  • Knijp de gelatine voorzichtig uit en los de blaadjes, van het vuur af, in de wijn op.
  • Roer het wijnmengsel door het hammengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem luchtig door het ham-wijnmengsel.
  • Snijd de asperges ± 2 cm langer dan de bakringen hoog zijn en snijd de rest in kleine stukjes.
  • Meng de stukjes door de hammousse.
  • Zet de aspergepunten rechtop langs de rand van de bakringen.
  • Schep de hammousse in de ringen en laat het in de koelkast ± 45 minuten opstijven.
  • Verwijder voor het serveren de ringen.
  • Lekker met verse toast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten