Lentetimbaal
Ingrediënten
- 20 groene asperges
- zout peper
- 4 blaadjes witte gelatine
- 1 sjalot
- 100 gram gekookte beenham vleeswaren
- ¾ dl crême fraiche
- 1 dl droge witte wijn Elzas Pinot Blanc
- 1 ¼ dl slagroom
- 4 bakringen doorsnee ± 10 cm
Instructies
- Snijd ± 2 cm van de onderkanten van de asperges af en kook de asperges in kokend water met zout in ± 8 minuten beetgaar.
- Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
- Pel de sjalot.
- Pureer de beenham met de sjalot en de crème fraîche in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Verwarm de wijn in een steelpan.
- Knijp de gelatine voorzichtig uit en los de blaadjes, van het vuur af, in de wijn op.
- Roer het wijnmengsel door het hammengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem luchtig door het ham-wijnmengsel.
- Snijd de asperges ± 2 cm langer dan de bakringen hoog zijn en snijd de rest in kleine stukjes.
- Meng de stukjes door de hammousse.
- Zet de aspergepunten rechtop langs de rand van de bakringen.
- Schep de hammousse in de ringen en laat het in de koelkast ± 45 minuten opstijven.
- Verwijder voor het serveren de ringen.
- Lekker met verse toast.